Het is tijd voor een heerlijk recept met taco’s! Afgelopen zomer heb ik een maand rondgereisd door het prachtige Mexico en daar heb ik ontzettend veel verschillende taco’s geproefd. De ene taco was nog lekkerder dan de ander en ik heb combinaties gegeten waar ik zelf nog nooit aan had gedacht, waaronder bloemkooltaco’s met geroosterde paprikasaus. In Nederland kennen wij taco’s als die krokante schelpen uit de supermarkt, maar wist je dat die daar helemaal niet gegeten worden en niet eens bestaan? Een echte taco’s bestaat gewoon uit kleine ronde tortilla’s die even onder de grill of boven de gaspit aangebrand en verwarmd worden alvorens er een heerlijke topping overheen gaat. Vervolgens eet je de taco met je handen. Een van de taco’s die me echt is bijgebleven is die met geroosterde bloemkool. Dat heb ik daar echt heel veel gegeten. Bloemkool blijft altijd lekker knapperig en je kunt het helemaal naar eigen smaak kruiden. Ontzettend lekker!
Bloemkooltaco’s met geroosterde paprikasaus
Deze bloemkooltaco’s met geroosterde paprikasaus zijn heel eenvoudig om te maken en het fijne is dat dit recept ook nog eens tjokvol groenten zit. De saus bestaat namelijk uit paprika’s! Een hele makkelijke manier om extra groenten binnen te krijgen. Zowel de paprika’s als de bloemkool worden geroosterd in de oven met verschillende kruiden. De taco wordt verder gevuld met verse guacamole, mais en peterselie of koriander. Verser wordt het niet! Op zoek naar meer Mexicaanse inspiratie? Wat dacht je van deze supersnelle taco’s uit de pan of deze Mexicaanse shakshuka met mais, bonen en guacamole. Allebei heerlijk vegetarisch en ontzettend eenvoudig om te maken.
Geef een reactie