Het is tijd voor een heerlijk recept met taco’s! Afgelopen zomer heb ik een maand rondgereisd door het prachtige Mexico en daar heb ik ontzettend veel verschillende taco’s geproefd. De ene taco was nog lekkerder dan de ander en ik heb combinaties gegeten waar ik zelf nog nooit aan had gedacht, waaronder bloemkooltaco’s met geroosterde paprikasaus. In Nederland kennen wij taco’s als die krokante schelpen uit de supermarkt, maar wist je dat die daar helemaal niet gegeten worden en niet eens bestaan? Een echte taco’s bestaat gewoon uit kleine ronde tortilla’s die even onder de grill of boven de gaspit aangebrand en verwarmd worden alvorens er een heerlijke topping overheen gaat. Vervolgens eet je de taco met je handen. Een van de taco’s die me echt is bijgebleven is die met geroosterde bloemkool. Dat heb ik daar echt heel veel gegeten. Bloemkool blijft altijd lekker knapperig en je kunt het helemaal naar eigen smaak kruiden. Ontzettend lekker!

Bloemkooltaco’s met geroosterde paprikasaus

Deze bloemkooltaco’s met geroosterde paprikasaus zijn heel eenvoudig om te maken en het fijne is dat dit recept ook nog eens tjokvol groenten zit. De saus bestaat namelijk uit paprika’s! Een hele makkelijke manier om extra groenten binnen te krijgen. Zowel de paprika’s als de bloemkool worden geroosterd in de oven met verschillende kruiden. De taco wordt verder gevuld met verse guacamole, mais en peterselie of koriander. Verser wordt het niet! Op zoek naar meer Mexicaanse inspiratie? Wat dacht je van deze supersnelle taco’s uit de pan of deze Mexicaanse shakshuka met mais, bonen en guacamole. Allebei heerlijk vegetarisch en ontzettend eenvoudig om te maken.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 6 kleine maistortilla’s
  • 1 avocado
  • 1 bloemkool
  • 3 paprika’s (rood of geel)
  • 100 ml kookroom of romige kokosmelk
  • 200 gr mais
  • 1 limoen
  • verse peterselie of koriander
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Doe in een kom samen met 2 el olijfolie, 1 tl knoflookpoeder en een flinke snuf peper en zout. Masseer alles goed in over de paprika’s en leg ze vervolgens met de binnenkant naar beneden op de bakplaat. Rooster voor 15 minuten.
  3. Mix de bloemkoolroosjes met 2 el olijfolie en het chilipoeder, paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout. Masseer ook goed in en schuif ook voor 15 minuten in de oven.
  4. Prak de avocado samen met 1 tl knoflookpoeder, het sap van 1/2 limoen en een snuf peper en zout. Laat ook de mais uitlekken en hak de peterselie of koriander grof.
  5. Verwarm de tortilla’s door ze even boven de gaspit te houden. Hierdoor krijgen ze een heerlijke kleur en smaak. Je kunt ook een gasbrander gebruiken. Geen mogelijkheid tot gas? Verwarm ze dan even in een droge koekenpan aan beide kanten.
  6. Haal de paprika’s uit de oven en doe ze samen met een snuf peper, zout, wat verse peterselie/koriander en de kookroom of kokosmelk in de blender en blend tot een gladde saus. Proef of je hem lekker vindt of voeg naar smaak nog kruiden toe.
  7. Verdeel de guacamole over de tortilla’s en beleg met de bloemkool, mais, geroosterde paprikasaus en garneer met extra peterselie of koriander.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept