Blueberry baked oats is het antwoord op jouw ontbijt- en snackvragen! Je maakt hem op zondag en zo heb je de rest van de week een lekkere snack of lekker ontbijtje. De combinatie van havermout en blauwe bessen zorgt ervoor dat deze snack goed vult!

Blueberry baked oats

Blueberry baked oats is een gezonde keuze door de combinatie van havermout, blauwe bessen en vaak plantaardige ingrediënten. Havermout is een volkoren graan dat rijk is aan vezels, vooral beta-glucanen, die kunnen bijdragen aan het verlagen van het cholesterolgehalte en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Daarnaast levert havermout een goede dosis complexe koolhydraten, die zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel en een stabiele energieafgifte. Het bevat ook vitamines, zoals vitamine B1, en mineralen, zoals magnesium en ijzer.

Blauwe bessen zijn krachtige antioxidanten. Ze bevatten anthocyanen, een groep antioxidanten die ontstekingsremmend werken en cellen beschermen tegen oxidatieve stress. Blauwe bessen zijn ook laag in calorieën, maar rijk aan vitamines zoals vitamine C en K, en vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering.

Veel recepten voor blueberry baked oats gebruiken plantaardige melk, wat dit gerecht geschikt maakt voor mensen met lactose-intolerantie of die een plantaardig dieet volgen. Plantaardige melk, zoals amandel- of havermelk, bevat minder verzadigd vet dan koemelk, wat bijdraagt aan een gezond cholesterolgehalte. Door deze ingrediënten samen te voegen, biedt blueberry baked oats een voedzaam, vullend en smakelijk ontbijt dat een gunstig effect kan hebben op je algehele gezondheid.

Meer baked oats recepten

Op zoek naar meer baked oats inspiratie? Wat dacht je van deze havermoutbake met appel en speculoos of deze met frambozen.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 120 gr havermout
  • 30 gr amandelmeel
  • 100 gr appelmoes
  • 1 banaan
  • 200 ml melk
  • 2 tl vanille extract
  • 1 citroen
  • 2 el agavesiroop
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • zeezout
  • 200 gr verse blauwe bessen
  • handje amandelschaafsel
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix de havermout met het amandelmeel, de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout.
  3. Prak de banaan en mix met de appelmoes, ongezoete amandelmelk, het vanille extract, het sap en de rasp van de citroen en de agavesiroop tot een gladde massa.
  4. Giet de natte ingrediënten bij de droge en spatel voorzichtig door elkaar. Spatel ook de blauwe bessen erdoor en top het geheel af met het amandelschaafsel.
  5. Schuif vervolgens voor 30 minuten in de oven en laat daarna helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept