Voor een romige pasta kun je mij elke dag wakker maken. Deze pasta met courgettte en burrata is geïnspireerd op de pasta alla Nerano die ik in Sorrento aan de Italiaanse Amalfikunst heel vaak heb gegeten. Deze pasta is zó lekker. Ik ben echt verslaafd aan courgette namelijk. Pasta alla Nerano is een heerlijk Italiaans gerecht uit de regio Campania, met als belangrijkste ingrediënten courgette en provolone kaas. Het gerecht wordt traditioneel bereid met spaghetti of een andere lange pastasoort, die wordt geserveerd met een saus van gebakken courgette, knoflook, olijfolie, basilicum en provolone kaas. Het resultaat is een smaakvolle, romige pasta die zowel vegetarisch als hartig is. Het gerecht dankt zijn naam aan het stadje Nerano aan de kust van Campania, waar het vandaan komt.

Pasta met courgette en burrata

Deze heerlijke pasta met courgette en burrata is heel makkelijk om te bereiden en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Om de courgettesaus extra smaak te geven, grill je de plakjes courgette eerst. Dit geeft een extra intense smaak. De verse basilicum en burrata maken het geheel helemaal. Ben je op zoek naar meer pastarecepten met burrata? Wat dacht je van deze groene risotto met asperges en burrata, deze ratatouille orzo met burrata of deze pastasalade met burrata, perzik en basilicum? Allemaal stuk voor stuk fantastische recepten waar je van gaat watertanden. Welke je ook kiest, je gaat hoe dan ook genieten!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr pasta
  • 1 bol burrata
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta gaar. Giet hem af op het moment dat hij nog net niet helemaal gaar is (1 min voor de kooktijd). Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Snijd ondertussen de courgettes in plakjes en verhit een grillpan (eventueel met wat olijfolie erin), Grill hierin de plakjes courgette aan beide kanten zodat ze mooie grillstrepen krijgen.
  3. Doe nu de helft van de gegrilde courgette in de blender samen met een flinke hand basilicum, 2 el pijnboompitten, de knoflook, een snuf peper en zout en een scheutje water. Blend tot een gladde saus. Saus te dik? Voeg extra water toe tot de gewenste dikte is bereikt.
  4. Verhit de saus in een koekenpan en voeg hier volgens de pasta aan toe samen met het kookvocht. Roer tot de saus aan de pasta is gehecht.
  5. Serveer de pasta met de burrata, extra verse basilicum, overige schijfjes courgette en pijnboompitten. Top af met een snuf zwarte peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept