Voor een romige pasta kun je mij elke dag wakker maken. Deze pasta met courgettte en burrata is geïnspireerd op de pasta alla Nerano die ik in Sorrento aan de Italiaanse Amalfikunst heel vaak heb gegeten. Deze pasta is zó lekker. Ik ben echt verslaafd aan courgette namelijk. Pasta alla Nerano is een heerlijk Italiaans gerecht uit de regio Campania, met als belangrijkste ingrediënten courgette en provolone kaas. Het gerecht wordt traditioneel bereid met spaghetti of een andere lange pastasoort, die wordt geserveerd met een saus van gebakken courgette, knoflook, olijfolie, basilicum en provolone kaas. Het resultaat is een smaakvolle, romige pasta die zowel vegetarisch als hartig is. Het gerecht dankt zijn naam aan het stadje Nerano aan de kust van Campania, waar het vandaan komt.
Pasta met courgette en burrata
Deze heerlijke pasta met courgette en burrata is heel makkelijk om te bereiden en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Om de courgettesaus extra smaak te geven, grill je de plakjes courgette eerst. Dit geeft een extra intense smaak. De verse basilicum en burrata maken het geheel helemaal. Ben je op zoek naar meer pastarecepten met burrata? Wat dacht je van deze groene risotto met asperges en burrata, deze ratatouille orzo met burrata of deze pastasalade met burrata, perzik en basilicum? Allemaal stuk voor stuk fantastische recepten waar je van gaat watertanden. Welke je ook kiest, je gaat hoe dan ook genieten!
Geef een reactie