Pastasalade is heus niet alleen geschikt voor in de zomer. Je kunt er ook een heerlijke winterse variant op maken. Deze winterse pastasalade met pompoen, burrata en parmaham is ontzettend lekker als diner of lunch. Hij staat in nog geen twintig minuten op tafel en is bovendien hartstikke voedzaam. Ik top de salade af met wat pistachenoten en agavesiroop, maar je kunt dit uiteraard vervangen door iets wat jij lekker vindt of gewoon helemaal weglaten.

Meer salades

Op zoek naar meer lekkere salades? Probeer dan eens deze salade met parelcouscous, kip en mandarijn of deze crispy koolsalade met pindadressing. Allebei ontzettend voedzaam, snel en fantastisch lekker!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 85 gr volkoren pasta (ik gebruik deze)
  • 1/2 bol burrata
  • 150 gr (fles)pompoen
  • 2 plakjes parmaham
  • 1 el pistachenoten
  • 1 el agavesiroop (of honing)
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in ringen en halveer deze tot halve manen. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Leg de pompoenstukken op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout. Masseer goed in en schuif voor 15 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet vervolgens af en spoel af met koud water. Laat even drogen in het vergiet of in de pan.
  3. Hak de pistachenoten en basilicum grof.
  4. Schep de pasta op een bord en beleg met de pompoen, burrata, parmaham, pistachenoten en garneer met een flinke snuf peper en zout, wat olijfolie en de agavesiroop.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Pastasalade is heus niet alleen geschikt voor in de zomer. Je kunt er ook een heerlijke winterse variant op maken. Deze winterse pastasalade met pompoen, burrata en parmaham is ontzettend lekker als diner of lunch. Hij staat in nog geen twintig minuten op tafel en is bovendien hartstikke voedzaam. Ik top de salade af met wat pistachenoten en agavesiroop, maar je kunt dit uiteraard vervangen door iets wat jij lekker vindt of gewoon helemaal weglaten.

Meer salades

Op zoek naar meer lekkere salades? Probeer dan eens deze salade met parelcouscous, kip en mandarijn of deze crispy koolsalade met pindadressing. Allebei ontzettend voedzaam, snel en fantastisch lekker!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 85 gr volkoren pasta (ik gebruik deze)
  • 1/2 bol burrata
  • 150 gr (fles)pompoen
  • 2 plakjes parmaham
  • 1 el pistachenoten
  • 1 el agavesiroop (of honing)
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in ringen en halveer deze tot halve manen. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Leg de pompoenstukken op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout. Masseer goed in en schuif voor 15 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet vervolgens af en spoel af met koud water. Laat even drogen in het vergiet of in de pan.
  3. Hak de pistachenoten en basilicum grof.
  4. Schep de pasta op een bord en beleg met de pompoen, burrata, parmaham, pistachenoten en garneer met een flinke snuf peper en zout, wat olijfolie en de agavesiroop.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept