Terwijl de bladeren verkleuren en de dagen korter worden, is er één groente die schittert als een ware ster in het najaarsseizoen: de pompoen. Deze veelzijdige groente is niet alleen een feest voor de ogen met zijn warme oranje tinten, maar ook voor onze smaakpapillen en gezondheid. Deze winterse pastasalade met pompoen, burrata en parmaham is ontzettend lekker als diner of lunch. Hij staat in nog geen twintig minuten op tafel en is bovendien hartstikke voedzaam

Pompoenen zijn rijk aan vitamine A, vezels en antioxidanten, waardoor ze een perfecte aanvulling zijn op ons najaarsdieet. Ze kunnen worden omgetoverd tot romige soepen, smakelijke stoofschotels, heerlijke taarten en zelfs geroosterd tot knapperige pompoenfrietjes. De mogelijkheden lijken eindeloos.

Bovendien zijn pompoenen een symbool van de herfst en brengen ze gezelligheid in huis. Het uitsnijden van pompoenen voor Halloween is een geliefde traditie en hun zoete aroma vult de keuken met warmte en comfort.

Elk jaar opnieuw omarm ik de pompoen als mijn favoriete najaarsgroente. Ik eet het meerdere keren per week. Thank God dat supermarkten, waaronder Albert Heijn, veel voorgesneden zakken pompoenblokjes verkopen. Het snijden is namelijk echt een crime. Doe er je voordeel mee!

Meer salades

Op zoek naar meer lekkere salades? Probeer dan eens deze salade met parelcouscous, kip en mandarijn of deze crispy koolsalade met pindadressing. Allebei ontzettend voedzaam, snel en fantastisch lekker!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr pasta (ik gebruik deze)
  • 1 bol burrata
  • 400 gr pompoenblokjes
  • 6 plakjes parmaham
  • 2 el pistachenoten
  • 2 el agavesiroop (of honing)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de pompoenblokjes of -stukjes op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout. Masseer goed in en schuif voor 15 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet vervolgens af en spoel af met koud water. Laat even drogen in het vergiet of in de pan.
  3. Hak de pistachenoten en basilicum grof.
  4. Schep de pasta op een bord en beleg met de pompoen, burrata, parmaham, pistachenoten en garneer met een flinke snuf peper en zout, wat olijfolie, verse basilicum en de agavesiroop.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Terwijl de bladeren verkleuren en de dagen korter worden, is er één groente die schittert als een ware ster in het najaarsseizoen: de pompoen. Deze veelzijdige groente is niet alleen een feest voor de ogen met zijn warme oranje tinten, maar ook voor onze smaakpapillen en gezondheid. Deze winterse pastasalade met pompoen, burrata en parmaham is ontzettend lekker als diner of lunch. Hij staat in nog geen twintig minuten op tafel en is bovendien hartstikke voedzaam

Pompoenen zijn rijk aan vitamine A, vezels en antioxidanten, waardoor ze een perfecte aanvulling zijn op ons najaarsdieet. Ze kunnen worden omgetoverd tot romige soepen, smakelijke stoofschotels, heerlijke taarten en zelfs geroosterd tot knapperige pompoenfrietjes. De mogelijkheden lijken eindeloos.

Bovendien zijn pompoenen een symbool van de herfst en brengen ze gezelligheid in huis. Het uitsnijden van pompoenen voor Halloween is een geliefde traditie en hun zoete aroma vult de keuken met warmte en comfort.

Elk jaar opnieuw omarm ik de pompoen als mijn favoriete najaarsgroente. Ik eet het meerdere keren per week. Thank God dat supermarkten, waaronder Albert Heijn, veel voorgesneden zakken pompoenblokjes verkopen. Het snijden is namelijk echt een crime. Doe er je voordeel mee!

Meer salades

Op zoek naar meer lekkere salades? Probeer dan eens deze salade met parelcouscous, kip en mandarijn of deze crispy koolsalade met pindadressing. Allebei ontzettend voedzaam, snel en fantastisch lekker!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr pasta (ik gebruik deze)
  • 1 bol burrata
  • 400 gr pompoenblokjes
  • 6 plakjes parmaham
  • 2 el pistachenoten
  • 2 el agavesiroop (of honing)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de pompoenblokjes of -stukjes op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout. Masseer goed in en schuif voor 15 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet vervolgens af en spoel af met koud water. Laat even drogen in het vergiet of in de pan.
  3. Hak de pistachenoten en basilicum grof.
  4. Schep de pasta op een bord en beleg met de pompoen, burrata, parmaham, pistachenoten en garneer met een flinke snuf peper en zout, wat olijfolie, verse basilicum en de agavesiroop.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept