Plantaardige steak taco’s met mangosalsa: dat klinkt als de zomer op je bord en zo smaakt het ook. Een frisse salsa met mango, chili en komkommer en de plantaardige biefstukpuntjes en romige crème fraîche maken het helemaal af.

Plantaardige steak taco’s met mangosalsa

De Beyond Steak van Beyond Meat is een innovatieve plantaardige vleesvervanger die gericht is op de smaak, textuur en sappigheid van echte steak. Deze revolutionaire product is gemaakt van plantaardige eiwitten, waaronder erwten- en bruine rijsteiwit, en bevat geen GMO’s, soja of gluten. Beyond Steak biedt een duurzame en dier-vriendelijke optie voor vleesliefhebbers die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Met zijn realistische vleeservaring richt Beyond Meat zich op een breed publiek, van vegetariërs tot flexitariërs en vleeseters.

Meer taco inspiratie

Op zoek naar meer taco inspiratie? Wat dacht je van deze taco’s met pulled aubergine en Griekse yoghurt of deze taco’s met vissticks en koolsalade.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 160 gr Beyond Steak puntjes
  • 4 maistortillas
  • 1/2 komkommer
  • 125 gr mango
  • 1/2 rode peper
  • 1 limoen
  • 2 el crème fraîche
  • verse koriander
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snij de komkommer en mango in blokjes en hak de rode peper en koriander fijn. Mix de komkommer, mango, rode peper en helft van de koriander met het sap van de limoen en een flinke snuf peper en zout tot een salsa. Zet apart.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de Beyond Steak met wat peper en zout.
  3. Verwarm de tortillas volgens de aanwijzingen op de verpakking en besmeer vervolgens met de crème fraîche. Beleg met de salsa en Beyond Steak en top af met de overige koriander.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept