Het soepseizoen is begonnen! En ook al is het hier in Spanje nog steeds 25 graden, toch zie ik hier ook steeds meer herfst- en wintergroenten in de supermarkten en mercado’s verschijnen. Daarom vandaag mijn versie van pompoensoep: pompoensoep met tortelloni. Vol pit, smaak en power – precies zoals je dat van me gewend bent.
Pompoensoep met tortelloni
Met de herfst in volle gang is er geen betere manier om je op te warmen dan met een stevige kom pompoensoep. Een verrassende draai aan het klassieke recept is het toevoegen van tortelloni. Deze pastakussentjes gevuld met een vulling naar keuze geven de soep net wat meer vulling en zorgen voor een maaltijd die goed in balans is. Ik ging voor tortelloni gevuld met jambon (ham), maar je kunt natuurlijk ook voor een vega variant gaan met bijvoorbeeld groenten of kaas. Ik kies altijd de verse variant uit het koelschap, want die zijn net wat smaakvoller. Deze bijvoorbeeld.
Pompoensoep is eenvoudig te maken en heeft een mooie, romige textuur. De zoete smaak van de pompoen past perfect bij hartige ingrediënten. Door tortelloni en kokosmelk toe te voegen, maak je de soep nog wat spannender. De zachte pasta zorgt voor een fijne bite in contrast met de romige soep, zonder dat het gerecht te zwaar wordt. De kokosmelk maakt het geheel nog romiger en smaakvoller.
De soep kan worden afgemaakt met een beetje extra pit, zoals peper of wat verse kruiden zoals koriander of tijm. Dit geeft een subtiele smaakverdieping, zonder dat het ingewikkeld wordt. Je hebt met een paar ingrediënten in no-time een heerlijke, voedzame maaltijd op tafel.
Pompoensoep met tortelloni is een moderne twist op een klassiek gerecht, ideaal voor drukke avonden of gezellige etentjes. Comfortfood hoeft niet ingewikkeld te zijn!
Meer recepten met pompoen
Op zoek naar meer recepten met pompoen in de hoofdrol. Say no more, mijn website staat er vol mee. Wat dacht je van pompoenstamppot met rucola, pompoenrisotto met salie en feta of shakshuka met pompoen, feta en hazelnoten?
Geef een reactie