Appel, kaneel en rozijnen is een combinatie die altijd en overal werkt. Zo ook in deze gezonde appelcake met kaneel en rozijnen. Hij heeft een basis van speltmeel en appelmoes en is daardoor hartstikke voedzaam en gezond. Door het gebruik van de appelmoes is de structuur heerlijk zacht en smeuïg en bovendien kun je met een gerust hart een tweede plak nemen. Ga jij hem maken of ga je liever voor deze appeltaartkoekjes?
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
- 140 gr speltmeel
- 65 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr appelmoes
- 2 eieren
- 150 ml (plantaardige) melk
- 2 tl bakpoeder
- 40 gr rozijnen
- 1 kleine appel
- 1 el agavesiroop
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille essence
- zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet hem in).
- Mix het speltmeel met het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, 1 tl kaneel en het zout. Voeg vervolgens de appelmoes, eieren, melk en vanille essence toe. mix goed door. Voeg de rozijnen toe en mix nog een keer. Zet even opzij.
- Snijd de appel in mooie schijfjes en mix in een kom met de agavesiroop en 1 tl kaneel.
- Stort het cakebeslag in de cakevorm. Tik even met het blik op het aanrecht, zodat alle luchtbellen eruit zijn. Leg nu de appelschijfjes bovenop. Ze mogen elkaar best een beetje overlappen.
- Schuif de cake voor 20-25 minuten in de oven totdat hij goudbruin kleurt. Check met een satéprikker of hij gaar is. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Appel, kaneel en rozijnen is een combinatie die altijd en overal werkt. Zo ook in deze gezonde appelcake met kaneel en rozijnen. Hij heeft een basis van speltmeel en appelmoes en is daardoor hartstikke voedzaam en gezond. Door het gebruik van de appelmoes is de structuur heerlijk zacht en smeuïg en bovendien kun je met een gerust hart een tweede plak nemen. Ga jij hem maken of ga je liever voor deze appeltaartkoekjes?
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
- 140 gr speltmeel
- 65 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr appelmoes
- 2 eieren
- 150 ml (plantaardige) melk
- 2 tl bakpoeder
- 40 gr rozijnen
- 1 kleine appel
- 1 el agavesiroop
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille essence
- zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet hem in).
- Mix het speltmeel met het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, 1 tl kaneel en het zout. Voeg vervolgens de appelmoes, eieren, melk en vanille essence toe. mix goed door. Voeg de rozijnen toe en mix nog een keer. Zet even opzij.
- Snijd de appel in mooie schijfjes en mix in een kom met de agavesiroop en 1 tl kaneel.
- Stort het cakebeslag in de cakevorm. Tik even met het blik op het aanrecht, zodat alle luchtbellen eruit zijn. Leg nu de appelschijfjes bovenop. Ze mogen elkaar best een beetje overlappen.
- Schuif de cake voor 20-25 minuten in de oven totdat hij goudbruin kleurt. Check met een satéprikker of hij gaar is. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] zo’n chocoladefan of gewoon op zoek naar meer inspiratie? Deze gezonde appelcake met kaneel en rozijnen is ook […]