Een nieuwe week betekent een nieuwe cake! Als je mij al langer volgt, weet je dat ik elke week een gezond baksel uit de oven tover om mezelf de hele week van een gezond tussendoortje te voorzien. Eerder maakte ik deze heerlijke gezonde appelcake met kaneel en deze lekkere chocoladecake. Vandaag is het tijd voor een gezonde speculaascake met sinaasappel.

Gezonde speculaascake met sinaasappel

Speculaas en sinaasappel zijn allebei hartstikke winterse smaken. Ze passen goed in warme gerechten en brengen allebei ontzettend veel smaak. Ik combineer te twee heel graag in lekkere baksels, waaronder deze gezonde speculaascake. Ik gebruik eigenlijk liever de term voedzaam. Mijn baksels bevatten geen toegevoegde suikers of boter, maar eigenlijk enkel zoveel mogelijk natuurlijk ingrediënten. Deze gezonde speculaascake is gezoet met onder andere suikervrije appelmoes! De smaak en structuur zijn heerlijk zacht en fluffy en ik weet zeker dat jij deze cake geweldig gaat vinden.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 cake):
  • 230 gr speltmeel
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 3 sinaasappels (of 100 ml versgeperst sinaasappelsap) + rasp van 1 sinaasappel
  • 100 ml (plantaardige en ongezoete) melk
  • 150 gr ongezoete appelmoes
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el speculaaskruiden
  • vanille essence
  • 2 el agavesiroop of honing
  • snufje zout
  • amandelschaafsel
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet hem in).
  2. Mix het speltmeel met het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, het speculaaspoeder en het zout. Mix de appelmoes, het sap van 3 sinaasappels, de agavesiroop, eieren, melk en vanille essence in een andere kom. Rasp 1 sinaasappel boven het beslag en mix er goed doorheen.
  3. Doe de natte ingrediënten bij de droge en spatel goed door.
  4. Stort het cakebeslag in de cakevorm. Tik even met het blik op het aanrecht, zodat alle luchtbellen eruit zijn. Bestrooi de bovenkant royaal met amandelschaafsel.
  5. Schuif de cake voor 25-30 minuten in de oven. Check met een satéprikker of hij gaar is. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Een nieuwe week betekent een nieuwe cake! Als je mij al langer volgt, weet je dat ik elke week een gezond baksel uit de oven tover om mezelf de hele week van een gezond tussendoortje te voorzien. Eerder maakte ik deze heerlijke gezonde appelcake met kaneel en deze lekkere chocoladecake. Vandaag is het tijd voor een gezonde speculaascake met sinaasappel.

Gezonde speculaascake met sinaasappel

Speculaas en sinaasappel zijn allebei hartstikke winterse smaken. Ze passen goed in warme gerechten en brengen allebei ontzettend veel smaak. Ik combineer te twee heel graag in lekkere baksels, waaronder deze gezonde speculaascake. Ik gebruik eigenlijk liever de term voedzaam. Mijn baksels bevatten geen toegevoegde suikers of boter, maar eigenlijk enkel zoveel mogelijk natuurlijk ingrediënten. Deze gezonde speculaascake is gezoet met onder andere suikervrije appelmoes! De smaak en structuur zijn heerlijk zacht en fluffy en ik weet zeker dat jij deze cake geweldig gaat vinden.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 cake):
  • 230 gr speltmeel
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 3 sinaasappels (of 100 ml versgeperst sinaasappelsap) + rasp van 1 sinaasappel
  • 100 ml (plantaardige en ongezoete) melk
  • 150 gr ongezoete appelmoes
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el speculaaskruiden
  • vanille essence
  • 2 el agavesiroop of honing
  • snufje zout
  • amandelschaafsel
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet hem in).
  2. Mix het speltmeel met het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, het speculaaspoeder en het zout. Mix de appelmoes, het sap van 3 sinaasappels, de agavesiroop, eieren, melk en vanille essence in een andere kom. Rasp 1 sinaasappel boven het beslag en mix er goed doorheen.
  3. Doe de natte ingrediënten bij de droge en spatel goed door.
  4. Stort het cakebeslag in de cakevorm. Tik even met het blik op het aanrecht, zodat alle luchtbellen eruit zijn. Bestrooi de bovenkant royaal met amandelschaafsel.
  5. Schuif de cake voor 25-30 minuten in de oven. Check met een satéprikker of hij gaar is. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept