Het is gelukkig weer tijd voor zomerse borrelhapjes zoals deze bruschetta met burrata en perzik! Bruschetta is een klassiek Italiaans gerecht van gegrild brood, besprenkeld met olijfolie. Vaak wordt het opgediend met een topping van tomaat en basilicum, maar er zijn ook zoete variaties mogelijk zoals in dit recept met burrata en perzik.

Recept voor bruschetta

In dit recept combineer je burrata, een Italiaanse kaas die bekend staat om zijn zachte, romige binnenkant, en met de zoete smaak van perzik. Samen is dit een eenvoudige maar lekkere combinatie, die goed past op een vegetarische borrelplank of als makkelijk voorgerecht.

Italiaanse bruschetta recept

Het geheim van deze bruschetta is natuurlijk de geweldige burrata, want – even eerlijk – wie houdt daar nu niet van? Deze kaas, afkomstig uit de regio Puglia in Italië, staat bekend om zijn zachte romige textuur. De combinatie van perzik, olijfolie en basilicum maken dat je in gedachten al helemaal op een Italiaans terrasje in de zon zit. Dit gerecht is dan ook heerlijk om met familie of vrienden te delen als vega borrelhapje.

Italiaans voorgerecht met burrata

Dit voorgerecht bestaat in de basis uit knapperige bruschetta, die je eenvoudig maakt met stokbrood of restjes oud brood. Verder heb je maar weinig ingrediënten nodig, namelijk burrata, perzik, honing of agavesiroop en verse basilicum. Het is een goed voorbeeld van hoe de Italiaanse keuken met slechts een paar hoogwaardige ingrediënten gastronomische hoogstandjes kan creëren. Heerlijk als een lichte snack voor bij de borrel, of als zomers bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue.

Meer bruschetta recepten

Met bruschetta kun je eindeloos variëren! Maak bijvoorbeeld een minder zoete variant door de perzik te vervangen bij deze bruschetta met burrata en granaatappel. Of ga voor een echte klassieke bruschetta met tomaat, basilicum en knoflook. Als je op zoek bent naar nog meer inspiratie voor borrelhapjes, bekijk dan zeker ook deze crostini met Parmezaanse kaas en peer.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (12 stuks):
  • 1 ciabatta stokbrood
  • 1 bol burrata
  • 2 perziken
  • 1 el honing of agavesiroop
  • twee handjes verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd het stokbrood in schuine plakken en besprenkel met olijfolie. Schuif voor 10 minuten in de oven om te roosteren. Hou ze goed in de gaten, want dit kan heel snel gaan.
  3. Snijd de perziken in kleine blokjes. Hak de basilicum fijn. Houd een paar blaadjes achter ter garnering. Doe de perzik en basilicum samen met de honing en een flinke snuf peper en zout in een kom en mix.
  4. Verdeel de burrata over de stokbroodjes en top af met het perzikmengsel, een blaadje basilicum en wat peper.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept