Op zoek naar een borrelhapje, tapashapje of lekker vegetarisch voorgerecht? Deze crostini met Parmezaanse kaas en peer is er eentje die lekker smaakt bij bijna alles. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Dit hapje is zo lekker, omdat zout en zout hier worden gecombineerd. De zoete peer en kruidige kaneel gaan goed samen met de zoute Parmezaanse kaas. Lekker op een krokante crostini voor een extra bite.

Vegetarische voorgerechten en borrelhapjes

Ben je op zoek naar meer vegetarische inspiratie voor de feestdagen of voor bij jouw borrel? Wat dacht je van deze plaattaart caprese met pesto en burrata of deze hartige kerstkrans met brie, jam en rozemarijn. Allemaal vegetarische parels die binnen mum van tijd op tafel staan. Geniet van deze crostini met Parmezaanse kaas en peer!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (12 stuks):
  • 1 ciabatta 
  • olijfolie 
  • 1 teentje knoflook 
  • blok Parmezaanse kaas 
  • 2-3 kleine peertjes 
  • 1 tl kaneel 
  • 2 el honing 
  • paar takjes verse tijm 
  • Peper en zeezout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Snijd de ciabatta in schuine plakken en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en schuif voor 5-10 minuten in de oven totdat ze krokant en goudbruin zijn geworden. Let op: dit kan heel snel gaan!
  3. Snijd de peertjes in heel dunne plakken. Je hoeft ze niet te schillen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en laat heet worden. Bak de peertjes een paar minuten aan beide kanten met de kaneel en een scheutje water. Bak tot het water is opgenomen en de peertjes een beetje stroperig worden.
  4. Snijd met de kaasschaaf mooie, dunne plakken van de Parmezaanse kaas.
  5. Wrijf met het teentje knoflook over de bovenkant van de crostini heen. Beleg vervolgens met de Parmezaanse kaas, peer en extra peper en zout. Garneer met de tijm.  

Deel het recept