Breng jouw caprese naar the next level met deze caprese plaattaart met burrata, basilicum en tomaat. Crispy, romig, zoet en zout: een intense smaaksensatie! Lekker als eenvoudig vegetarisch voorgerecht, maar ook lekker als hoofdgerecht of als vega tapashapje. Je maakt hem met slechts een paar ingrediënten. Ga jij hem proberen?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 1 bol burrata
  • 1 el crème fraîche
  • 2 el pesto naar keuze (klik hier voor een lekker pestorecept)
  • 1-2 vleestomaten
  • handje verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • scheutje melk of water voor de randen
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het deeg uit over de bakplaat en snijd met je mes een grote rechthoek in het deeg ongeveer 1-2 cm van de rand af. Snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat je straks een mooie rand krijgt.
  3. Snijd de vleestomaat in plakken en meng de crème fraîche met de pesto.
  4. Besmeer de rechthoek met de pesto en beleg de bodem vervolgens met de vleestomaten. Halveer sommige plakken om alles mooi bedekt te hebben. Bestrooi de tomaten rijkelijk met peper en zout. Bestrijk de randen met de melk of wat water.
  5. Bak de plaattaart voor 10-15 minuten in de oven, totdat hij knapperig en goudbruin is. Elke oven is anders, dus houd hem goed in de gaten.
  6. Serveer de plaattaart met de burrata, verse basilicum, olijfolie en nog een flinke snuf peper.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Breng jouw caprese naar the next level met deze caprese plaattaart met burrata, basilicum en tomaat. Crispy, romig, zoet en zout: een intense smaaksensatie! Lekker als eenvoudig vegetarisch voorgerecht, maar ook lekker als hoofdgerecht of als vega tapashapje. Je maakt hem met slechts een paar ingrediënten. Ga jij hem proberen?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 1 bol burrata
  • 1 el crème fraîche
  • 2 el pesto naar keuze (klik hier voor een lekker pestorecept)
  • 1-2 vleestomaten
  • handje verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • scheutje melk of water voor de randen
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het deeg uit over de bakplaat en snijd met je mes een grote rechthoek in het deeg ongeveer 1-2 cm van de rand af. Snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat je straks een mooie rand krijgt.
  3. Snijd de vleestomaat in plakken en meng de crème fraîche met de pesto.
  4. Besmeer de rechthoek met de pesto en beleg de bodem vervolgens met de vleestomaten. Halveer sommige plakken om alles mooi bedekt te hebben. Bestrooi de tomaten rijkelijk met peper en zout. Bestrijk de randen met de melk of wat water.
  5. Bak de plaattaart voor 10-15 minuten in de oven, totdat hij knapperig en goudbruin is. Elke oven is anders, dus houd hem goed in de gaten.
  6. Serveer de plaattaart met de burrata, verse basilicum, olijfolie en nog een flinke snuf peper.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept