Breng jouw caprese naar the next level met deze caprese plaattaart met burrata, basilicum en tomaat. Crispy, romig, zoet en zout: een intense smaaksensatie! Lekker als eenvoudig vegetarisch voorgerecht, maar ook lekker als hoofdgerecht of als vega tapashapje. Je maakt hem met slechts een paar ingrediënten. Ga jij hem proberen?
WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
- 1 rol flammkuchendeeg
- 1 bol burrata
- 1 el crème fraîche
- 2 el pesto naar keuze (klik hier voor een lekker pestorecept)
- 1-2 vleestomaten
- handje verse basilicum
- olijfolie
- peper en zout
- scheutje melk of water voor de randen
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit over de bakplaat en snijd met je mes een grote rechthoek in het deeg ongeveer 1-2 cm van de rand af. Snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat je straks een mooie rand krijgt.
- Snijd de vleestomaat in plakken en meng de crème fraîche met de pesto.
- Besmeer de rechthoek met de pesto en beleg de bodem vervolgens met de vleestomaten. Halveer sommige plakken om alles mooi bedekt te hebben. Bestrooi de tomaten rijkelijk met peper en zout. Bestrijk de randen met de melk of wat water.
- Bak de plaattaart voor 10-15 minuten in de oven, totdat hij knapperig en goudbruin is. Elke oven is anders, dus houd hem goed in de gaten.
- Serveer de plaattaart met de burrata, verse basilicum, olijfolie en nog een flinke snuf peper.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Breng jouw caprese naar the next level met deze caprese plaattaart met burrata, basilicum en tomaat. Crispy, romig, zoet en zout: een intense smaaksensatie! Lekker als eenvoudig vegetarisch voorgerecht, maar ook lekker als hoofdgerecht of als vega tapashapje. Je maakt hem met slechts een paar ingrediënten. Ga jij hem proberen?
WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
- 1 rol flammkuchendeeg
- 1 bol burrata
- 1 el crème fraîche
- 2 el pesto naar keuze (klik hier voor een lekker pestorecept)
- 1-2 vleestomaten
- handje verse basilicum
- olijfolie
- peper en zout
- scheutje melk of water voor de randen
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit over de bakplaat en snijd met je mes een grote rechthoek in het deeg ongeveer 1-2 cm van de rand af. Snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat je straks een mooie rand krijgt.
- Snijd de vleestomaat in plakken en meng de crème fraîche met de pesto.
- Besmeer de rechthoek met de pesto en beleg de bodem vervolgens met de vleestomaten. Halveer sommige plakken om alles mooi bedekt te hebben. Bestrooi de tomaten rijkelijk met peper en zout. Bestrijk de randen met de melk of wat water.
- Bak de plaattaart voor 10-15 minuten in de oven, totdat hij knapperig en goudbruin is. Elke oven is anders, dus houd hem goed in de gaten.
- Serveer de plaattaart met de burrata, verse basilicum, olijfolie en nog een flinke snuf peper.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] Wat schreeuwt er meer zomer dan een plaattaart? Weinig moeite, veel smaak en nog meer genot! Deze Aziatische vegetarische plaattaart met teriyaki kip en paksoi is zo’n gerecht waarvan je gewoon weet dat je het wil proberen. Snijd ‘m in twee stukken voor een avondmaaltijd en in 10 stukken voor een fantastisch borrelhapje. Je maakt hem in een handomdraai. Liever een Italiaanse variant? Maak dan deze plaattaart caprese met burrata! […]
[…] a pasta pesto.” She notices that there is interest in more complicated recipes. A popular recipe on her website, the plate cake is caprese. “You take a large roll of puff pastry, which often […]
[…] zoek naar meer inspiratie voor voorgerechten tijdens de feestdagen? Wat dacht je van deze plaattaart caprese met pesto en burrata of deze gegrilde caesar salad. Allebei heerlijke gerechten die ook nog eens super eenvoudig zijn. […]
[…] meer inspiratie voor jouw kerstmenu? Wat dacht je van deze crostini met edamame, harissa en feta of deze plaattaart caprese met pesto, tomaat en burrata. Stuk voor stuk heerlijke vegetarische borrelhapjes die elke kerstborrel tot een feestje […]
[…] met alle toppings die je maar kunt bedenken. Ga je voor vega, vis of vlees? Ik maakte eerder deze plaattaart caprese met burrata, tomaat en pesto. Een echte klassieker met een twist. Hij valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak. Liever iets […]