Weet jij al wat je gaat eten met de kerstdagen? Deze hartige kerstkrans met brie, jam en rozemarijn is een echte showstopper. Hij is geschikt als voorgerecht, tussengerecht of voor bij de borrel. Het fijne aan deze hartige kerstkrans is dat je hem gewoon als fingerfood kunt eten en dat hij binnen mum van tijd is gemaakt met slechts een paar ingrediënten. Hou je niet van brie of gebruik je liever geen kaas? Ga dan voor bijvoorbeeld pesto en tomaat in plaats van brie en jam. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Meer inspiratie
Ben je nog op zoek naar meer inspiratie voor jouw kerstmenu? Wat dacht je van deze crostini met edamame, harissa en feta of deze plaattaart caprese met pesto, tomaat en burrata. Stuk voor stuk heerlijke vegetarische borrelhapjes die elke kerstborrel tot een feestje maken!
WAT HEB JE NODIG (1 krans):
- 6 plakjes bladerdeeg
- 3 el jam (aardbei, cranberry of kers)
- 100 gr brie
- paar takjes rozemarijn
- peper en zout
- 1 ei om te bestrijken
- sesamzaadjes
- optioneel: gedroogde abrikozen in stukjes
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd er driehoeken uit waarbij de lange kant 5 cm lang is. Leg al deze driehoeken in een rondje met de punt naar binnen (zie foto 1). Van het overgebleven bladerdeeg kun je met een uitsteekvormpje sterretjes maken.
- Besmeer het bladerdeeg rondom in met de jam en leg daar plakjes brie op (zie foto 2). Top af met een snuf peper en zout.
- Vouw de rand van de krans dicht (zie foto 3) en vouw daarna de punten naar binnen (zie foto 4). Beleg met de sterren van bladerdeeg. Klopt het ei los en bestrijk de krans ermee. Verdeel de sesamzaadjes erover en schuif voor 15 minuten in de oven totdat de krans goudbruin kleurt.
- Garneer de krans met de takjes rozemarijn en eventueel de fijngehakte gedroogde abrikozen.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Weet jij al wat je gaat eten met de kerstdagen? Deze hartige kerstkrans met brie, jam en rozemarijn is een echte showstopper. Hij is geschikt als voorgerecht, tussengerecht of voor bij de borrel. Het fijne aan deze hartige kerstkrans is dat je hem gewoon als fingerfood kunt eten en dat hij binnen mum van tijd is gemaakt met slechts een paar ingrediënten. Hou je niet van brie of gebruik je liever geen kaas? Ga dan voor bijvoorbeeld pesto en tomaat in plaats van brie en jam. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Meer inspiratie
Ben je nog op zoek naar meer inspiratie voor jouw kerstmenu? Wat dacht je van deze crostini met edamame, harissa en feta of deze plaattaart caprese met pesto, tomaat en burrata. Stuk voor stuk heerlijke vegetarische borrelhapjes die elke kerstborrel tot een feestje maken!
WAT HEB JE NODIG (1 krans):
- 6 plakjes bladerdeeg
- 3 el jam (aardbei, cranberry of kers)
- 100 gr brie
- paar takjes rozemarijn
- peper en zout
- 1 ei om te bestrijken
- sesamzaadjes
- optioneel: gedroogde abrikozen in stukjes
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd er driehoeken uit waarbij de lange kant 5 cm lang is. Leg al deze driehoeken in een rondje met de punt naar binnen (zie foto 1). Van het overgebleven bladerdeeg kun je met een uitsteekvormpje sterretjes maken.
- Besmeer het bladerdeeg rondom in met de jam en leg daar plakjes brie op (zie foto 2). Top af met een snuf peper en zout.
- Vouw de rand van de krans dicht (zie foto 3) en vouw daarna de punten naar binnen (zie foto 4). Beleg met de sterren van bladerdeeg. Klopt het ei los en bestrijk de krans ermee. Verdeel de sesamzaadjes erover en schuif voor 15 minuten in de oven totdat de krans goudbruin kleurt.
- Garneer de krans met de takjes rozemarijn en eventueel de fijngehakte gedroogde abrikozen.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Ik lees niet op welke stand de oven moet.
Dank je
Daar ben ik ook naar op zoek. En voor hoeveel personen is dit gerecht?