Ik vind plaattaarten echt geweldig! Ze zien er altijd prachtig uit, zijn zo gemaakt en bovendien kun je ze op heel veel verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld als voorgerecht, hoofdgerecht, tussengerecht, lunch of borrelhapje. Daarnaast kun je plaattaarten beleggen met alle toppings die je maar kunt bedenken. Ga je voor vega, vis of vlees? Ik maakte eerder deze plaattaart caprese met burrata, tomaat en pesto. Een echte klassieker met een twist. Hij valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak. Liever iets meer pit? Deze Aziatische plaattaart met teriyaki vega kip en paksoi is een absolute winner als het gaat om creativiteit én smaak. Zo verras jij je gasten met een heerlijk vegetarisch voorgerecht.

Plaattaart met gekleurde bieten

Vandaag gaan we voor een plaattaart met gekleurde bieten. Ik gebruik in dit gerecht de chioggia biet (roze/wit) en de gele biet. Het fijne aan deze bieten is dat ze veel minder sterk van smaak zijn dan rode bieten en bovendien kun je ze rauw eten. Ze zijn lekker zoet en super knapperig. Ik ben er echt gek op. Je haalt ze op de markt, in de supermarkt of je bestelt ze bij Crisp. Dat doe ik altijd! De plaattaart heeft een basis van zachte roomkaas met daarop de knapperige bieten. Het geheel wordt afgemaakt met een hele eenvoudige zelfgemaakte kruidenolie van verse kruiden. Klinkt goed toch?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 chioggia bieten (deze)
  • 2 gele bieten
  • 3 el kruidenroomkaas
  • tuinkers
  • paar blaadjes verse basilicum
  • paar stengels verse bieslook
  • paar takjes verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de bieten en snijd in dunne plakken.
  3. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en snijd er voorzichtig een rechthoek in op ongeveer 1-2 cm van de rand. Snijd het deeg niet helemaal door!
  4. Prik gaatjes in de rechthoek en besmeer met de kruidenroomkaas.
  5. Beleg de plaattaart met de bieten. Gebruik om en om een roze en gele biet. Laat ze een beetje overlappen. Herhaal totdat de hele plaattaart bedekt is. Besprenkel alles met wat olijfolie en peper en zout.
  6. Schuif de plaattaart met gekleurde bieten in de oven en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  7. Doe ondertussen de bieslook, basilicum en peterselie in een hoge beker of kom en voeg hier 100 ml olijfolie en een snuf zout aan toe. Blend met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.
  8. Serveer de plaattaart met de kruidenolie en wat tuinkers.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Ik vind plaattaarten echt geweldig! Ze zien er altijd prachtig uit, zijn zo gemaakt en bovendien kun je ze op heel veel verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld als voorgerecht, hoofdgerecht, tussengerecht, lunch of borrelhapje. Daarnaast kun je plaattaarten beleggen met alle toppings die je maar kunt bedenken. Ga je voor vega, vis of vlees? Ik maakte eerder deze plaattaart caprese met burrata, tomaat en pesto. Een echte klassieker met een twist. Hij valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak. Liever iets meer pit? Deze Aziatische plaattaart met teriyaki vega kip en paksoi is een absolute winner als het gaat om creativiteit én smaak. Zo verras jij je gasten met een heerlijk vegetarisch voorgerecht.

Plaattaart met gekleurde bieten

Vandaag gaan we voor een plaattaart met gekleurde bieten. Ik gebruik in dit gerecht de chioggia biet (roze/wit) en de gele biet. Het fijne aan deze bieten is dat ze veel minder sterk van smaak zijn dan rode bieten en bovendien kun je ze rauw eten. Ze zijn lekker zoet en super knapperig. Ik ben er echt gek op. Je haalt ze op de markt, in de supermarkt of je bestelt ze bij Crisp. Dat doe ik altijd! De plaattaart heeft een basis van zachte roomkaas met daarop de knapperige bieten. Het geheel wordt afgemaakt met een hele eenvoudige zelfgemaakte kruidenolie van verse kruiden. Klinkt goed toch?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 chioggia bieten (deze)
  • 2 gele bieten
  • 3 el kruidenroomkaas
  • tuinkers
  • paar blaadjes verse basilicum
  • paar stengels verse bieslook
  • paar takjes verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de bieten en snijd in dunne plakken.
  3. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en snijd er voorzichtig een rechthoek in op ongeveer 1-2 cm van de rand. Snijd het deeg niet helemaal door!
  4. Prik gaatjes in de rechthoek en besmeer met de kruidenroomkaas.
  5. Beleg de plaattaart met de bieten. Gebruik om en om een roze en gele biet. Laat ze een beetje overlappen. Herhaal totdat de hele plaattaart bedekt is. Besprenkel alles met wat olijfolie en peper en zout.
  6. Schuif de plaattaart met gekleurde bieten in de oven en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  7. Doe ondertussen de bieslook, basilicum en peterselie in een hoge beker of kom en voeg hier 100 ml olijfolie en een snuf zout aan toe. Blend met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.
  8. Serveer de plaattaart met de kruidenolie en wat tuinkers.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept