Pasta met groene asperges is zo’n gerecht waarmee je de lente op je bord brengt! In het voorjaar zijn groene asperges namelijk in het seizoen en kun je weer volop genieten van deze bijzondere groente. Deze keer maakte ik er een frisse pasta met tuinerwten, kappertjes en verse dille mee.

Pasta met groene asperges

Groene asperges zijn de jonge variant van de klassieke witte asperges en hebben een iets kruidiger en meer nootachtige smaak. Ze zijn ook nog eens erg gezond doordat ze rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines B1, B2, C, K en foliumzuur. Wanneer je ze combineert met bijvoorbeeld pasta, heb je al snel een gezonde en voedzame maaltijd.

Recept met groene asperges

Dit recept voor pasta met groene asperges is vegetarisch en makkelijk te maken. Doordat je dit binnen een halfuur klaar hebt, is het ideaal als gezonde maaltijd voor een doordeweekse dag. Tegelijkertijd is dit ook perfect als hoofdgerecht voor een diner, omdat de pasta er op je bord al snel heel mooi uitziet, dankzij de felle groene kleur van de doperwtjes, de asperges en de verse dille. Ook leuk: de Parmezaanse kaas en kappertjes zorgen voor een lekkere Italiaanse touch.

Vegetarische recepten met pasta

De combi van groene asperges met pasta is het ultieme compromis tussen comfort food en een voedzame maaltijd. Het recept is vegetarisch, maar kan makkelijk veganistisch gemaakt worden door de Parmezaanse kaas weg te laten of door dit te vervangen door een vegan alternatief.

Meer recepten met groene asperges

Groene asperges zijn mega veelzijdig, want je kunt er nog veel meer mee maken. Als je op zoek bent naar meer pasta, bekijk dan deze pasta met groene asperges en prosciutto. Een leuk alternatief voor pasta is deze groene risotto met spinazie, asperges en burrata. Wil je echt alle kanten op kunnen? Dan is deze plaattaart met asperges iets voor jou, want die is zowel vegetarisch als vegan te maken én is geschikt voor iedere gelegenheid.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 160 gr pasta naar keuze
  • 350 gr groene asperges
  • 100 gr tuinerwten (ik gebruik deze uit de vriezer)
  • 2 el kappertjes
  • 100 ml kookroom
  • verse basilicum
  • verse bieslook
  • verse dille
  • handje Parmezaanse kaas (flakes) + extra ter garnering
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Verwijder de uiteinden van de asperges en snijd in grove, hapklare stukken. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de asperges met wat peper en zout rondom in 5 minuten gaar. Doe de helft van de asperges samen met de kookroom, een handje verse basilicum, de Parmezaanse kaas en wat peper in de blender en blend tot een gladde saus.
  3. Doe de saus terug in de pan en voeg hier de pasta, het kookvocht, de tuinerwten en de overgebleven asperges (als je die uit de pan had gehaald) aan toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Mix nog door en laat nog 1 minuut pruttelen totdat alles goed warm is.
  4. Hak de bieslook en dille fijn. Verdeel de pasta over de boden en garneer met extra Parmezaanse kaas, dille, bieslook en peper.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept