Pasta met groene asperges is zo’n gerecht waarmee je de lente op je bord brengt! In het voorjaar zijn groene asperges namelijk in het seizoen en kun je weer volop genieten van deze bijzondere groente. Deze keer maakte ik er een frisse pasta met tuinerwten, kappertjes en verse dille mee.
Pasta met groene asperges
Groene asperges zijn de jonge variant van de klassieke witte asperges en hebben een iets kruidiger en meer nootachtige smaak. Ze zijn ook nog eens erg gezond doordat ze rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines B1, B2, C, K en foliumzuur. Wanneer je ze combineert met bijvoorbeeld pasta, heb je al snel een gezonde en voedzame maaltijd.
Recept met groene asperges
Dit recept voor pasta met groene asperges is vegetarisch en makkelijk te maken. Doordat je dit binnen een halfuur klaar hebt, is het ideaal als gezonde maaltijd voor een doordeweekse dag. Tegelijkertijd is dit ook perfect als hoofdgerecht voor een diner, omdat de pasta er op je bord al snel heel mooi uitziet, dankzij de felle groene kleur van de doperwtjes, de asperges en de verse dille. Ook leuk: de Parmezaanse kaas en kappertjes zorgen voor een lekkere Italiaanse touch.
Vegetarische recepten met pasta
De combi van groene asperges met pasta is het ultieme compromis tussen comfort food en een voedzame maaltijd. Het recept is vegetarisch, maar kan makkelijk veganistisch gemaakt worden door de Parmezaanse kaas weg te laten of door dit te vervangen door een vegan alternatief.
Meer recepten met groene asperges
Groene asperges zijn mega veelzijdig, want je kunt er nog veel meer mee maken. Als je op zoek bent naar meer pasta, bekijk dan deze pasta met groene asperges en prosciutto. Een leuk alternatief voor pasta is deze groene risotto met spinazie, asperges en burrata. Wil je echt alle kanten op kunnen? Dan is deze plaattaart met asperges iets voor jou, want die is zowel vegetarisch als vegan te maken én is geschikt voor iedere gelegenheid.
Geef een reactie