Het aspergeseizoen is begonnen! Ik ben er dol op. Vandaag een groene risotto met spinazie, asperges en burrata! Groene asperges zijn een heerlijke én gezonde delicatesse! Asperges zijn een klassieke groente die al eeuwenlang gewaardeerd wordt vanwege de unieke smaak en gezonde eigenschappen. Terwijl witte asperges wellicht het bekendst zijn, verdienen groene asperges zeker hun plekje in de spotlight. Deze knapperige en smaakvolle stengels zijn namelijk een waar genot voor de smaakpapillen. En je kunt ze in enorm veel verschillende gerechten gebruiken.
Waarom zijn groene asperges groen? Groene asperges zijn eigenlijk witte asperges die boven de grond groeien en daardoor groen worden door blootstelling aan zonlicht. Ze hebben een intensere smaak dan witte asperges en zijn vaak iets zachter van textuur. Ze zijn bovendien een geweldige bron van voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamines en mineralen.
Wat groene asperges zo bijzonder maakt, is hun veelzijdigheid in de keuken. Ze kunnen worden geroosterd, gegrild, gestoomd, gewokt of verwerkt in salades, soepen, pasta’s en nog veel meer. Ze voegen een heerlijke smaak en knapperige textuur toe aan elk gerecht. Eerder maakte ik er deze zomerse pastasalade met serranoham en deze asperge plaattaart mee. Vandaag gaan we dus voor een groene risotto met spinazie, asperges en burrata!
Groene risotto met spinazie, asperges en burrata
Deze groene risotto met spinazie, asperges en burrata dankt haar kleur aan een saus van spinazie en basilicum. Die maak je heel gemakkelijk zelf met een blender, keukenmachine of staafmixer. Deze saus geeft niet alleen heel veel smaak, maar voegt dus ook extra ‘verborgen’ groenten toe aan je gerecht. De risotto is heel romig en de knapperige asperges en tuinerwten geven het geheel een knapperige bite. Afgetipt met de frisse citroen en romige burrata is dit echt een enorme smaaksensatie!
Geef een reactie