Een plaattaart is fantastisch voor allerlei gelegenheden. Lekker als diner, lunch, snack of voor bij de borrelplank. Je maakt hem super eenvoudig met slechts een paar ingrediënten. Wat dacht je van deze variant met (plantaardige) crème fraîche, asperges en (plantaardige) Parmezaan? Een heerlijke zoet-zoute combi met een knapperige bite. Deze ga je heerlijk vinden!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 350 gr groene asperges
  • 1 el (plantaardige) crème fraîche 
  • 25 gr (plantaardige) Parmezaanse kaas
  • 2 el ongezoete amandelmelk
  • peper naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en snijd een rechthoek in het deeg op ongeveer 2 cm van de randen. Prik met een vork gaatjes in de rechthoek. Vul de rechthoek met de crème fraîche. De randen laat je dus nog ‘droog’.
  3. Snijd de onderkanten van de asperges af en leg ze op de crème fraîche.
  4. Bestrooi het geheel met wat peper en de Parmezaanse kaas.
  5. Bestrijk de randen met de melk en zet in de oven voor 10-15 minuten totdat de randen goudbruin kleuren.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Een plaattaart is fantastisch voor allerlei gelegenheden. Lekker als diner, lunch, snack of voor bij de borrelplank. Je maakt hem super eenvoudig met slechts een paar ingrediënten. Wat dacht je van deze variant met (plantaardige) crème fraîche, asperges en (plantaardige) Parmezaan? Een heerlijke zoet-zoute combi met een knapperige bite. Deze ga je heerlijk vinden!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 350 gr groene asperges
  • 1 el (plantaardige) crème fraîche 
  • 25 gr (plantaardige) Parmezaanse kaas
  • 2 el ongezoete amandelmelk
  • peper naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en snijd een rechthoek in het deeg op ongeveer 2 cm van de randen. Prik met een vork gaatjes in de rechthoek. Vul de rechthoek met de crème fraîche. De randen laat je dus nog ‘droog’.
  3. Snijd de onderkanten van de asperges af en leg ze op de crème fraîche.
  4. Bestrooi het geheel met wat peper en de Parmezaanse kaas.
  5. Bestrijk de randen met de melk en zet in de oven voor 10-15 minuten totdat de randen goudbruin kleuren.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept