Op zondag gaat er niets boven verse broodjes! Soms haal ik ze bij de bakker of op de markt, maar je kunt ze natuurlijk erg gemakkelijk zelf maken! Vandaag maakte ik deze bagels. Het basisrecept bestaat maar uit 3 ingrediënten, namelijk yoghurt, bloem en zout. Vervolgens kun je er nog toppings overheen doen, bijvoorbeeld een pitten – of zadenmix. Ontzettend makkelijk en ontzettend lekker! Ik maakte deze bagels met mijn nieuwe keukenmachine van Bourgini! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.
WAT HEB JE NODIG (4 bagels):
- 250 gr yoghurt
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 ei
- zadenmix (ik maakte een mix van 1 tl lijnzaad, 1 tl sesamzaad en 1 tl chiazaad)
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe ze yoghurt samen met de bloem en het zout in een keukenmachine en mix tot je een ietwat plakkerig deeg hebt. Je kunt ook gewoon met de hand kneden als je geen keukenmachine hebt. Als het deeg toch nog te plakkerig is, voeg je nog wat extra bloem toe.
- Vervolgens haal je het deeg uit de keukenmachine en bestrooi je het aanrecht met wat bloem. Verdeel het deeg in vieren en rol met je hand een bolletje. Vervolgens prik je met je duim een gat in het bolletje en vorm je een bagel. Herhaal met de overige drie stukken deeg.
- Kluts het ei in een kom en mix de zadenmix door elkaar. Smeer de bagels in met het geklutste ei en strooi er vervolgens de zadenmix overheen.
- Bak de bagels in 15-20 minuten af in de oven.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!
Check mijn Instagram reels voor een videotutorial!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (4 bagels):
- 250 gr yoghurt
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 ei
- zadenmix (ik maakte een mix van 1 tl lijnzaad, 1 tl sesamzaad en 1 tl chiazaad)
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe ze yoghurt samen met de bloem en het zout in een keukenmachine en mix tot je een ietwat plakkerig deeg hebt. Je kunt ook gewoon met de hand kneden als je geen keukenmachine hebt. Als het deeg toch nog te plakkerig is, voeg je nog wat extra bloem toe.
- Vervolgens haal je het deeg uit de keukenmachine en bestrooi je het aanrecht met wat bloem. Verdeel het deeg in vieren en rol met je hand een bolletje. Vervolgens prik je met je duim een gat in het bolletje en vorm je een bagel. Herhaal met de overige drie stukken deeg.
- Kluts het ei in een kom en mix de zadenmix door elkaar. Smeer de bagels in met het geklutste ei en strooi er vervolgens de zadenmix overheen.
- Bak de bagels in 15-20 minuten af in de oven.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!
Check mijn Instagram reels voor een videotutorial!
[…] je heel gemakkelijk zelf bagels kunt bakken, wisten jullie natuurlijk al door dit fijne recept. Nu heb ik een variant bedacht op dit lekkere recept, namelijk zoete bagels! Super […]