Van havermout krijgen we allemaal nooit genoeg. En van de baked oats trend al helemaal niet. Ik kan echt uren door TikTok scrollen en wegzwijmelen bij die heerlijke filmpjes. Ik maak zelf vaak havermout met cacao, dus ik besloot om mijn eigen receptje eens in de oven te doen! Het resultaat? Heerlijke creamy baked oats brownie lava cake style! Gezond, lekker, makkelijk en snel. Wat wil je nog meer?
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 50 gr havermout
- 60 ml amandelmelk
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kwark
- 1 el cacao
- 1 el alpro chocovla
- 1 el pindakaas
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
- Mix de havermout met het ei, bakpoeder, de havermout, kwark, amandelmelk en cacao.
- Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en schep hier 1 el chocovla in. Schep het mengsel er weer op, zodat het bedekt is onder de havermout.
- Bak de havermout zo’n 12-15 minuten in het midden van de oven.
- Garneer met een eetlepel pindakaas en eventueel wat lijnzaad.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekaookt!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 50 gr havermout
- 60 ml amandelmelk
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kwark
- 1 el cacao
- 1 el alpro chocovla
- 1 el pindakaas
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
- Mix de havermout met het ei, bakpoeder, de havermout, kwark, amandelmelk en cacao.
- Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en schep hier 1 el chocovla in. Schep het mengsel er weer op, zodat het bedekt is onder de havermout.
- Bak de havermout zo’n 12-15 minuten in het midden van de oven.
- Garneer met een eetlepel pindakaas en eventueel wat lijnzaad.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekaookt!
Geef een reactie