Pannenkoeken zijn misschien wel een van de lekkerste ontbijtjes ooit. Je kunt er alle kanten mee op. Heb je zin in hartig of juist zin in zoet? Heb je zin in fluffy of liever wat platter? Ik koos deze keer voor kwarkpannenkoekjes met banaan-chocolade smaak. Ze zijn hoog in eiwitten en laag in suikers, waardoor ze een hartstikke gezond en voedzaam ontbijtje zijn. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 8 pancakes):
  • 200 gr kwark naar keuze + extra voor topping
  • 50 gr speltmeel
  • 25 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 tl flavour kick banaan
  • snuf zout
  • olie of boter om in te bakken
  • 1 banaan ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe het speltmeel, zelfrijzend bakmeel, de eieren, kwark, cacao, de flavour kick banaan en het zout samen in een kom en mix met een garde. Doe het niet in de blender of met een mixer, want dan worden ze minder fluffy.
  2. Verhit een scheut olie of bakspray in een koekenpan en maak kleine hoopjes van het beslag. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Herhaal tot het beslag op is.
  3. Top de pannenkoekjes af met wat extra kwark en plakjes banaan.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 8 pancakes):
  • 200 gr kwark naar keuze + extra voor topping
  • 50 gr speltmeel
  • 25 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 tl flavour kick banaan
  • snuf zout
  • olie of boter om in te bakken
  • 1 banaan ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe het speltmeel, zelfrijzend bakmeel, de eieren, kwark, cacao, de flavour kick banaan en het zout samen in een kom en mix met een garde. Doe het niet in de blender of met een mixer, want dan worden ze minder fluffy.
  2. Verhit een scheut olie of bakspray in een koekenpan en maak kleine hoopjes van het beslag. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Herhaal tot het beslag op is.
  3. Top de pannenkoekjes af met wat extra kwark en plakjes banaan.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept