Zoete wafels kennen we allemaal, maar heb je wel eens hartige wafels gemaakt? Super lekker als ontbijt, voor bij de lunch of om mee te nemen. Ze zijn hartstikke gezond, voedzaam en koolhydraatarm. Heb je geen wafelijzer? Dan kun je van het beslag ook kleine pannenkoekjes maken!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 6 wafels):
  • 1 kleine broccoli
  • 100 gr geraspte kaas
  • 10 blaadjes basilicum
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • 2 el bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm het wafelijzer voor en vet in.
  2. Breng een pan met water aan de kook en snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli voor 5 minuten.
  3. Doe vervolgens de gekookte broccoli in een blender samen met alle overige ingrediënten en mix tot een glad beslag. Beslag te dik? Voeg wat extra melk toe.
  4. Nu schep je 1/6 van het beslag in het wafelijzer en bak je de wafel in ongeveer 5 minuten goudbruin. Herhaal voor de overige wafels.
  5. Serveer je wafels met een gebakken eitje, wat avocado of bijvoorbeeld zalm!
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 6 wafels):
  • 1 kleine broccoli
  • 100 gr geraspte kaas
  • 10 blaadjes basilicum
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • 2 el bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm het wafelijzer voor en vet in.
  2. Breng een pan met water aan de kook en snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli voor 5 minuten.
  3. Doe vervolgens de gekookte broccoli in een blender samen met alle overige ingrediënten en mix tot een glad beslag. Beslag te dik? Voeg wat extra melk toe.
  4. Nu schep je 1/6 van het beslag in het wafelijzer en bak je de wafel in ongeveer 5 minuten goudbruin. Herhaal voor de overige wafels.
  5. Serveer je wafels met een gebakken eitje, wat avocado of bijvoorbeeld zalm!
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept