Op zoek naar een mooie showstopper voor bij jouw kerstborrel? Deze camembert uit de oven met brioche is makkelijk, vers, snel en heerlijk om te delen.

Camembert uit de oven met brioche

Camembert uit de oven met brioche is een borrelhap die simpel te maken is, maar zeker indruk maakt. De zachte, romige kaas wordt in de oven heerlijk smeuïg, waardoor het perfect is om te dippen met stukken brioche. Het luchtige, lichtzoete brood vormt een mooie balans met de hartige smaak van de kaas.

Het fijne aan dit gerecht is dat het weinig voorbereiding vergt, maar er toch luxe uitziet. Je legt simpelweg de camembert in een ovenschaal, bakt het tot de korst mooi goudbruin is en de kaas van binnen gesmolten. Ondertussen kun je de brioche in stukken snijden en klaarleggen. Zodra de kaas uit de oven komt, dip je het zachte brood in de warme kaas voor een heerlijke, knapperige en romige bite.

Dit gerecht is ideaal voor een borrel of een gezellige avond met vrienden. Het is een lekkere snack die goed samengaat met een glas wijn of bier. Bovendien kun je eindeloos variëren met smaakmakers, zoals een beetje honing of verse kruiden over de camembert, om het gerecht net even anders te maken.

Of je nu ervaren bent in de keuken of niet, met camembert uit de oven en brioche zet je altijd iets op tafel dat iedereen kan waarderen. Lekker, simpel en snel klaar!

Zelf brioche maken

Heb je zin in versgebakken brioche zonder gedoe? Met de bakmixen van Soezie is het super eenvoudig. Je hebt alleen water nodig om een heerlijk luchtig en lichtzoet briochebrood te maken. De mix bevat alle ingrediënten die je nodig hebt, zoals bloem, suiker, boter en gist, in precies de juiste verhouding.

Het enige wat je hoeft te doen, is water toevoegen, kneden en het deeg laten rijzen. Daarna schuif je het brood in de oven en binnen no-time geniet je van een versgebakken brioche. Perfect voor een uitgebreid ontbijt, lunch of als basis voor een lekkere borrelhap!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

1 u 30 minuten (+15 minuten oven)

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 1 zak Soezie briochemix
  • 270 ml koud water
  • 1 camembert
  • verse rozemarijn
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 3 el Italiaanse kruiden
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 ei
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de briochemix samen met het water in een keukenmachine en mix in 10 minuten tot een soepel deeg. Dek af met huishoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
  2. Bestuif je aanrecht met een klein beetje bloem en kneed het deeg 1 minuut. Verdeel vervolgens in +/-30 balletjes. Ze hoeven niet allemaal precies even groot te zijn.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de deksel van de camembert in het midden om de maat af te meten. Leg alle deegballetjes er in een cirkel omheen tot je een krans krijgt. Dek af met een theedoek en laat nog 30 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het ei los en besmeer de briochebolletjes ermee. Leg de camembert in het midden en besprenkel de kaas met de honing, olijfolie en 1 el Italiaanse kruiden. Smeer uit zodat de kaas goed bedekt is. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Strooi de overige Italiaanse kruiden samen met de sesamzaadjes over de briocheballen. Prik een paar takjes rozemarijn in de kaas en schuif het geheel voor 15 minuten in de oven of totdat het brood gaar en goudbruin is en de kaas gesmolten.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept