Op zoek naar een mooie showstopper voor bij jouw kerstborrel? Deze camembert uit de oven met brioche is makkelijk, vers, snel en heerlijk om te delen.
Camembert uit de oven met brioche
Camembert uit de oven met brioche is een borrelhap die simpel te maken is, maar zeker indruk maakt. De zachte, romige kaas wordt in de oven heerlijk smeuïg, waardoor het perfect is om te dippen met stukken brioche. Het luchtige, lichtzoete brood vormt een mooie balans met de hartige smaak van de kaas.
Het fijne aan dit gerecht is dat het weinig voorbereiding vergt, maar er toch luxe uitziet. Je legt simpelweg de camembert in een ovenschaal, bakt het tot de korst mooi goudbruin is en de kaas van binnen gesmolten. Ondertussen kun je de brioche in stukken snijden en klaarleggen. Zodra de kaas uit de oven komt, dip je het zachte brood in de warme kaas voor een heerlijke, knapperige en romige bite.
Dit gerecht is ideaal voor een borrel of een gezellige avond met vrienden. Het is een lekkere snack die goed samengaat met een glas wijn of bier. Bovendien kun je eindeloos variëren met smaakmakers, zoals een beetje honing of verse kruiden over de camembert, om het gerecht net even anders te maken.
Of je nu ervaren bent in de keuken of niet, met camembert uit de oven en brioche zet je altijd iets op tafel dat iedereen kan waarderen. Lekker, simpel en snel klaar!
Zelf brioche maken
Heb je zin in versgebakken brioche zonder gedoe? Met de bakmixen van Soezie is het super eenvoudig. Je hebt alleen water nodig om een heerlijk luchtig en lichtzoet briochebrood te maken. De mix bevat alle ingrediënten die je nodig hebt, zoals bloem, suiker, boter en gist, in precies de juiste verhouding.
Het enige wat je hoeft te doen, is water toevoegen, kneden en het deeg laten rijzen. Daarna schuif je het brood in de oven en binnen no-time geniet je van een versgebakken brioche. Perfect voor een uitgebreid ontbijt, lunch of als basis voor een lekkere borrelhap!
Geef een reactie