Het is weer vrijdag. Het weekend staat voor de deur en dat luiden we natuurlijk in met de vrijmibo! Zeker met deze zonnige temperaturen is een wijntje of biertje op het terras niet mis. Ook op het werk of thuis wordt een borrel gedronken en daar hoort natuurlijk een lekkere snack bij! Bij vrienden at ik laatst een Turkse börek. Dit zijn deegrolletjes met spinazie en feta erin. Ik heb de basis van dit recept genomen en de rolletjes gevuld met rucolapesto en chorizo. Niet echt Turks meer dus, meer Spaans of Italiaans ;). Ze waren wel MEGA lekker, heel makkelijk en goedkoop om te maken en ze vielen hier super goed in de smaak! Wil je weten hoe je deze chorizo-pesto sticks maakt? Lees dan snel verder voor het recept!
WAT HEB JE NODIG (8 sticks):
- 8 vellen filodeeg
- 40 gr pijnboompitten
- 75 gr rucola
- 15 gr basilicum
- 100 gr chorizo (tip voor €1)
- 100 ml olijfolie
- 1 teen knoflook
- 2 el Parmezaanse kaas
- peper en zout
- optioneel: sesamzaad en chiazaad
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de plakken filodeeg uit de verpakking en laat ze even ontdooien op het aanrecht.
- Begin ondertussen met de rucolapesto. Doe de pijnboompitten samen met de knoflook, olijfolie, rucola en Parmezaanse kaas in een blender/keukenmachine. Het hoeft geen hele gladde pesto te worden, een beetje chunky is ook lekker. Je kunt de ingrediënten ook met een staafmixer door elkaar mixen.
- Breng de pesto op smaak met wat peper en zout.
- Nu ga je de rolletjes maken. Vouw één van de hoeken van het filodeegvel half naar binnen en beleg met wat rucolapesto.
- Boven op de rucolapesto leg je de chorizo. Ik nam één plakje chorizo per rolletje en scheurde die in stukjes zodat het netjes op de pesto past.
- Vervolgens vouw je eerst de hoeken naar binnen en vervolgens rol je het rolletje op.
- Leg de 8 rolletjes op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie.
- Je kunt er optioneel wat sesamzaadjes en chiazaad overheen strooien. Dit geeft een extra bite en ziet er mooi uit!
- Bak de chorizo-pesto sticks 15 minuten af in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Je kunt ze warm of koud serveren met bijvoorbeeld deze vegan tzatziki.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (8 sticks):
- 8 vellen filodeeg
- 40 gr pijnboompitten
- 75 gr rucola
- 15 gr basilicum
- 100 gr chorizo (tip voor €1)
- 100 ml olijfolie
- 1 teen knoflook
- 2 el Parmezaanse kaas
- peper en zout
- optioneel: sesamzaad en chiazaad
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de plakken filodeeg uit de verpakking en laat ze even ontdooien op het aanrecht.
- Begin ondertussen met de rucolapesto. Doe de pijnboompitten samen met de knoflook, olijfolie, rucola en Parmezaanse kaas in een blender/keukenmachine. Het hoeft geen hele gladde pesto te worden, een beetje chunky is ook lekker. Je kunt de ingrediënten ook met een staafmixer door elkaar mixen.
- Breng de pesto op smaak met wat peper en zout.
- Nu ga je de rolletjes maken. Vouw één van de hoeken van het filodeegvel half naar binnen en beleg met wat rucolapesto.
- Boven op de rucolapesto leg je de chorizo. Ik nam één plakje chorizo per rolletje en scheurde die in stukjes zodat het netjes op de pesto past.
- Vervolgens vouw je eerst de hoeken naar binnen en vervolgens rol je het rolletje op.
- Leg de 8 rolletjes op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie.
- Je kunt er optioneel wat sesamzaadjes en chiazaad overheen strooien. Dit geeft een extra bite en ziet er mooi uit!
- Bak de chorizo-pesto sticks 15 minuten af in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Je kunt ze warm of koud serveren met bijvoorbeeld deze vegan tzatziki.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!
Geef een reactie