Zondag is natuurlijk bakdag, maar soms is het maar moeilijk kiezen. Ga je voor koekjes, taart, cake of brood? Zelf ben ik fijn van taartjes en koekjes, maar wat nou als ik je vertelde dat je deze twee ook kunt combineren? Deze appeltaartkoekjes zijn krokant van buiten en heerlijk zacht en chewy van binnen. Met de heerlijke smaken van appel en kaneel ruikt en smaakt hij precies zoals een appeltaart! Handig om mee te nemen of voor onderweg. Benieuwd naar hoe je deze gezonde en voedzame koekjes maakt? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (+/- 8 koekjes):
- 100 gr havermout
- 85 gr havermeel
- 75 ml (plantaardige) melk
- 1 middelgrote appel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- paar drupjes vanille essence
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten behalve de appel samen in een kom. Mix tot een dik beslag/deeg.
- Snijd de appel (met schil) in heel kleine blokjes. Voeg toe aan het beslag en mix goed.
- Verdeel het beslag in ongeveer 6 gelijke delen en schep deze op de bakplaat. Breng ze met de achterkant van een lepel of met je handen in model tot een koekje van de gewenste dikte. Schuif ze voor 10 minuten in de oven.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (+/- 8 koekjes):
- 100 gr havermout
- 85 gr havermeel
- 75 ml (plantaardige) melk
- 1 middelgrote appel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- paar drupjes vanille essence
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten behalve de appel samen in een kom. Mix tot een dik beslag/deeg.
- Snijd de appel (met schil) in heel kleine blokjes. Voeg toe aan het beslag en mix goed.
- Verdeel het beslag in ongeveer 6 gelijke delen en schep deze op de bakplaat. Breng ze met de achterkant van een lepel of met je handen in model tot een koekje van de gewenste dikte. Schuif ze voor 10 minuten in de oven.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] Appel, kaneel en rozijnen is een combinatie die altijd en overal werkt. Zo ook in deze gezonde appelcake met kaneel en rozijnen. Hij heeft een basis van speltmeel en appelmoes en is daardoor hartstikke voedzaam en gezond. Door het gebruik van de appelmoes is de structuur heerlijk zacht en smeuïg en bovendien kun je met een gerust hart een tweede plak nemen. Ga jij hem maken of ga je liever voor deze appeltaartkoekjes? […]
Heb heb dit proberen maken. Maar mijn deeg bleef aan de droge kant. Hoe vermijd ik dit in de toekomst?
Hi Saskia, dank voor je bericht. Dan kun je de volgende keer wat extra melk toevoegen totdat je de gewenste structuur hebt!