Deze brownies zijn een variatie op mijn welbekende zwarte bonen brownies! Om ze een kerstige twist te geven maak ik ze deze keer met speculoos! Perfect als dessert of gewoon als snack of gebak bij de borrel! Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig om deze voedzame brownies te maken. Ze zijn super smeuïg en lekker licht, zodat je met een gerust hart nog een tweede (en derde) stukkie kan nemen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 25 minuten oven

Social

WAT HEB JE NODIG (9 porties):
  • 200 gr zwarte bonen
  • 3 eieren
  • 5 medjoul dadels
  • 1 rijpe banaan
  • 25 gr cacao
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el speculoos
  • 3 speculoos koekjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een (bij voorkeur vierkante) ovenschaal met bakpapier.
  2. Laat de zwarte bonen uitlekken en doe ze in een kom. Voeg de banaan, eieren, ontpitte dadels, cacao en het bakpoeder toe. Mix met een staafmixer of blender tot een glad beslag.
  3. Doe de koekjes in een afsluitbare zak en sla met een deegrollen tot grove kruimels. Je kunt de koekjes ook met je handen verkruimelen. Meng de kruimels met het beslag.
  4. Stort het beslag in de ovenschaal en verdeel goed. Je kunt nog even schudden met de ovenschaal, zodat het beslag evenredig verdeeld is.
  5. Bak de brownie in 25 minuten gaar in de oven. Je kunt er met een satéprikker in prikken om te kijken of de brownie gaar is. Laat de brownie even afkoelen.
  6. Verwarm de speculoos 10-15 seconden in de magnetron tot het vloeibaar is geworden en drizzle over de brownie.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (9 porties):
  • 200 gr zwarte bonen
  • 3 eieren
  • 5 medjoul dadels
  • 1 rijpe banaan
  • 25 gr cacao
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el speculoos
  • 3 speculoos koekjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een (bij voorkeur vierkante) ovenschaal met bakpapier.
  2. Laat de zwarte bonen uitlekken en doe ze in een kom. Voeg de banaan, eieren, ontpitte dadels, cacao en het bakpoeder toe. Mix met een staafmixer of blender tot een glad beslag.
  3. Doe de koekjes in een afsluitbare zak en sla met een deegrollen tot grove kruimels. Je kunt de koekjes ook met je handen verkruimelen. Meng de kruimels met het beslag.
  4. Stort het beslag in de ovenschaal en verdeel goed. Je kunt nog even schudden met de ovenschaal, zodat het beslag evenredig verdeeld is.
  5. Bak de brownie in 25 minuten gaar in de oven. Je kunt er met een satéprikker in prikken om te kijken of de brownie gaar is. Laat de brownie even afkoelen.
  6. Verwarm de speculoos 10-15 seconden in de magnetron tot het vloeibaar is geworden en drizzle over de brownie.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept