We trappen de borrel vandaag af met peer-ricotta bladerdeegtaartjes. In september begint het perenseizoen weer in volle glorie! De sappige en zoete peren zijn klaar om geplukt te worden en dat is reden tot vreugde voor alle liefhebbers van deze heerlijke vrucht. Of je nu geniet van een knapperige Conference-peer als tussendoortje, een sappige Doyenné du Comice in een salade, of een perentaart voor een gezellige herfstavond, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien is september het perfecte moment om te gaan perenplukken in boomgaarden en te genieten van het frisse herfstweer. Dus: laat de perenpret beginnen en vul je keuken met de smaak van september! Deze heerlijke peer-ricotta bladerdeegtaartjes zijn in ieder geval een goed begin.

Peer-ricotta bladerdeegtaartjes

Deze peer-ricotta bladerdeegtaartjes zijn het perfecte vegetarische borrelhapje. Je maakt ze in slechts een paar minuten en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Je kunt ze zowel koud als warm eten en een paar dagen bewaren in de koelkast in aluminiumfolie of een afgesloten bakje. Vers en warm uit de oven zijn ze wel het lekkerst (en het meest krokant). Op zoek naar meer borrelinspiratie? Wat dacht je van deze halloumi spiesjes met meloen of deze courgette galette met feta? Enjoy!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (8 stuks):
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr ricotta
  • 2 à 3 kleine peertjes
  • verse tijm
  • honing of agavesiroop
  • peper en (zee)zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht en halveer ze. Leg de acht halve plakken op de bakplaat en snijd er met een mes rechthoeken in op een halve centimeter van de rand. Snijd niet helemaal door!
  3. Snijd de peren in dunne plakken. Besmeer de plakken bladerdeeg met ricotta en beleg met de peer en wat peper en zout. Herhaal voor alle plakken. Besprenkel de taartjes met wat olijfolie en schuif voor 10-15 minuten in de oven totdat de taartjes goudbruin kleuren.
  4. Garneer met de honing of agavesiroop en verse tijm.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept