I love cake! Ik bak bijna elk weekend een bananenbrood, cake of taart, zodat ik altijd een lekker tussendoortje heb voor op werk. Een cake kun je heel eenvoudig op een gezondere manier maken, zonder daar heel veel boter of suiker aan toe te voegen. Deze keer ging ik voor een heerlijke chocoladecake met een frosting van kwark en speculooskruimels. Super lekker, voedzaam en ook nog eens hartstikke eenvoudig om te maken. Ga jij deze gezonde chocoladecake maken? Lees dan snel verder voor het recept.
Andere gezonde cakes
Niet zo’n chocoladefan of gewoon op zoek naar meer inspiratie? Deze gezonde appelcake met kaneel en rozijnen is ook heerlijk.
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
- 230 gr speltmeel
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 200 ml (plantaardige en ongezoete) melk
- 150 gr ongezoete appelmoes
- 1 el bakpoeder
- 25 gr cacao
- 1 el speculoospasta
- vanille essence
- 1 el agavesiroop of honing
- snuf zout
Voor de topping
- 100 gr magere kwark
- 1 el cacao
- 2 speculooskoekjes
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet hem in).
- Mix het speltmeel met het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, de cacao en het zout. Smelt de speculoospasta in de magnetron en voeg toe samen met de appelmoes, eieren, melk en vanille essence toe. mix goed door.
- Stort het cakebeslag in de cakevorm. Tik even met het blik op het aanrecht, zodat alle luchtbellen eruit zijn.
- Schuif de cake voor 25-30 minuten in de oven. Check met een satéprikker of hij gaar is. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- De frosting maak je door de kwark te mengen met de cacao en de koekjes te verkruimelen. Smeer de frosting op de (afgekoelde) cake en besprenkel met het koekkruim.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
I love cake! Ik bak bijna elk weekend een bananenbrood, cake of taart, zodat ik altijd een lekker tussendoortje heb voor op werk. Een cake kun je heel eenvoudig op een gezondere manier maken, zonder daar heel veel boter of suiker aan toe te voegen. Deze keer ging ik voor een heerlijke chocoladecake met een frosting van kwark en speculooskruimels. Super lekker, voedzaam en ook nog eens hartstikke eenvoudig om te maken. Ga jij deze gezonde chocoladecake maken? Lees dan snel verder voor het recept.
Andere gezonde cakes
Niet zo’n chocoladefan of gewoon op zoek naar meer inspiratie? Deze gezonde appelcake met kaneel en rozijnen is ook heerlijk.
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
- 230 gr speltmeel
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 200 ml (plantaardige en ongezoete) melk
- 150 gr ongezoete appelmoes
- 1 el bakpoeder
- 25 gr cacao
- 1 el speculoospasta
- vanille essence
- 1 el agavesiroop of honing
- snuf zout
Voor de topping
- 100 gr magere kwark
- 1 el cacao
- 2 speculooskoekjes
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet hem in).
- Mix het speltmeel met het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, de cacao en het zout. Smelt de speculoospasta in de magnetron en voeg toe samen met de appelmoes, eieren, melk en vanille essence toe. mix goed door.
- Stort het cakebeslag in de cakevorm. Tik even met het blik op het aanrecht, zodat alle luchtbellen eruit zijn.
- Schuif de cake voor 25-30 minuten in de oven. Check met een satéprikker of hij gaar is. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- De frosting maak je door de kwark te mengen met de cacao en de koekjes te verkruimelen. Smeer de frosting op de (afgekoelde) cake en besprenkel met het koekkruim.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] gezond tussendoortje te voorzien. Eerder maakte ik deze heerlijke gezonde appelcake met kaneel en deze lekkere chocoladecake. Vandaag is het tijd voor een gezonde speculaascake met […]
[…] ontzettend goed. Hierdoor is het perfect als snack voor op het werk of op school. Eerder maakte ik deze gezonde chocoladecake met speculoos en deze havermoutbake met frambozen. Allebei ook lekkere gezonde baksels om je elke dag van de week […]