Het is weer tijd voor een lekker baksel. Ik bak elke week een gezond tussendoortje zodat ik de hele week iets lekkers in huis heb om te snoepen. Vandaag gaan we voor dit heerlijke chocolate chip bananenbrood met hazelnoten en kokos. De structuur is lekker fluffy en rijk van smaak en het vult ontzettend goed. Hierdoor is het perfect als snack voor op het werk of op school. Eerder maakte ik deze gezonde chocoladecake met speculoos en deze havermoutbake met frambozen. Allebei ook lekkere gezonde baksels om je elke dag van de week van een gezond tussendoortje te voorzien.
Chocolate chip bananenbrood met hazelnoten en kokos
De basis voor een bananenbrood is bijna altijd hetzelfde: een meelsoort, eieren en bananen. Vervolgens kun je helemaal losgaan met je favoriete kruiden, specerijen en toppings. Zo kun jij je bananenbrood helemaal pimpen naar eigen wens. Ik ging deze keer voor chocolate chips, hazelnoten en kokos. Vind ik zelf een topcombinatie, maar als jij liever andere noten gebruikt kan dat natuurlijk ook. Voel je dus vrij om te variëren met toppings die jij lekker vindt!

WAT HEB JE NODIG (1 bananenbrood):
- 3 bananen
- 100 gr amandelmeel
- 150 gr havermeel
- 100 ml yoghurt naar keuze
- 1 el bakpoeder
- 2 eieren
- 2 el chocolate chips
- handje hazelnoten
- 2 el kokosrasp
- 1 tl vanille essence
- 1 el kaneel
- snufje zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet hem goed in).
- Prak twee bananen en meng met de yoghurt, eieren en de vanille essence. Zet even apart.
- Mix het amandelmeel met het havermeel, bakpoeder, zout en de kaneel.
- Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de droge en mix alles goed door elkaar.
- Hak de hazelnoten grof en voeg 3/4 toe aan het beslag. Voeg ook 3/4 van de kokos en 3/4 van de chocolate chips toe. Mix alles goed en giet het beslag in de cakevorm. Tik even op het aanrecht zodat alle luchtbellen verdwijnen.
- Snijd de derde banaan overlangs doormidden en leg bovenop de cake. Top af met de overgebleven kokos, chocolate chips en hazelnoten. Schuif de cake voor 25-30 minuten in de oven en laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Het is weer tijd voor een lekker baksel. Ik bak elke week een gezond tussendoortje zodat ik de hele week iets lekkers in huis heb om te snoepen. Vandaag gaan we voor dit heerlijke chocolate chip bananenbrood met hazelnoten en kokos. De structuur is lekker fluffy en rijk van smaak en het vult ontzettend goed. Hierdoor is het perfect als snack voor op het werk of op school. Eerder maakte ik deze gezonde chocoladecake met speculoos en deze havermoutbake met frambozen. Allebei ook lekkere gezonde baksels om je elke dag van de week van een gezond tussendoortje te voorzien.
Chocolate chip bananenbrood met hazelnoten en kokos
De basis voor een bananenbrood is bijna altijd hetzelfde: een meelsoort, eieren en bananen. Vervolgens kun je helemaal losgaan met je favoriete kruiden, specerijen en toppings. Zo kun jij je bananenbrood helemaal pimpen naar eigen wens. Ik ging deze keer voor chocolate chips, hazelnoten en kokos. Vind ik zelf een topcombinatie, maar als jij liever andere noten gebruikt kan dat natuurlijk ook. Voel je dus vrij om te variëren met toppings die jij lekker vindt!

WAT HEB JE NODIG (1 bananenbrood):
- 3 bananen
- 100 gr amandelmeel
- 150 gr havermeel
- 100 ml yoghurt naar keuze
- 1 el bakpoeder
- 2 eieren
- 2 el chocolate chips
- handje hazelnoten
- 2 el kokosrasp
- 1 tl vanille essence
- 1 el kaneel
- snufje zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet hem goed in).
- Prak twee bananen en meng met de yoghurt, eieren en de vanille essence. Zet even apart.
- Mix het amandelmeel met het havermeel, bakpoeder, zout en de kaneel.
- Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de droge en mix alles goed door elkaar.
- Hak de hazelnoten grof en voeg 3/4 toe aan het beslag. Voeg ook 3/4 van de kokos en 3/4 van de chocolate chips toe. Mix alles goed en giet het beslag in de cakevorm. Tik even op het aanrecht zodat alle luchtbellen verdwijnen.
- Snijd de derde banaan overlangs doormidden en leg bovenop de cake. Top af met de overgebleven kokos, chocolate chips en hazelnoten. Schuif de cake voor 25-30 minuten in de oven en laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
hoi!
Ik heb dit bananenbrood al zo’n 5x gemaakt en blijft echt heerlijk,
een tegenvaller is dat het brood steeds voor een deel rauw blijft.
De buitenkant van het banenbrood is dan al perfect krokant, maar de binnenkant lijkt nog met niet lang genoeg gebakken te zijn.
Ik volg het recept precies zoals het moet, en misschien ligt het wel aan mijn oven maar heb je misschien een tip hoe ik dit minder snel kan laten gebeuren? Moet er meer bloem of baksoda bij? of minder banaan?
Hi Jip, wat je zou kunnen doen is het bananenbrood dan afdekken met aluminiumfolie en hem dan nog 15 minuten (of wellicht nog wat langer) in de oven laten bakken. Ook is het heel belangrijk om het bananenbrood helemaal af te laten koelen voordat je hem vervolgens uit de vorm haalt! Hij bakt namelijk nog even na als hij uit de oven komt. Succes 🙂