Is het al tijd voor een borrelplank? Dan kan een lekkere dip natuurlijk niet ontbreken. Lekkere dips zijn er in overvloed, maar baba ganoush is toch wel een van mijn favorieten. Naast dat hij super smaakvol is, is hij ook nog eens hartstikke voedzaam. Wat wil je nog meer! Welke lekkere dip is jouw favoriet? Bekijk deze whipped feta of pita’s met avocadospread voor nog meer inspiratie.
WAT HEB JE NODIG (+/- 250 gr):
- 2 grote aubergines of 3 kleine
- 2 el tahin
- 1/2 citroen
- 1 tl komijn
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- olijfolie
- zeezout en peper
- verse peterselie
Voor de topping
- witte en zwarte sesamzaadjes
- granaatappelpitjes
- olijfolie
- zeezout
- 1/2 tl chilipoeder
- verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de aubergines en leg ze met de binnenkant naar boven op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi royaal met zout en peper. Wrijf de olijfolie goed in met je handen en schuif de bakplaat voor 20-30 minuten in de oven.
- Wanneer de aubergine klaar is, haal je de bakplaat uit de oven en schep je het vruchtvlees uit de aubergines eruit. Doe samen met de tahin, het komijnzaad, chilipoeder, knoflookpoeder, een flinke snuf peper en zout, 1 el olijfolie, het sap van de halve citroen en een bosje peterselie in de keukenmachine. Blend tot een gladde massa.
- Doe de baba ganoush in een kommetjes en strijk glad met de bolle kant van een mes. Besprenkel met olijfolie, sesamzaadjes, granaatappelpitjes, wat extra chilipoeder en verse peterselie.
- Eet smakelijk en vergeet deze lekkere dip niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Is het al tijd voor een borrelplank? Dan kan een lekkere dip natuurlijk niet ontbreken. Lekkere dips zijn er in overvloed, maar baba ganoush is toch wel een van mijn favorieten. Naast dat hij super smaakvol is, is hij ook nog eens hartstikke voedzaam. Wat wil je nog meer! Welke lekkere dip is jouw favoriet? Bekijk deze whipped feta of pita’s met avocadospread voor nog meer inspiratie.
WAT HEB JE NODIG (+/- 250 gr):
- 2 grote aubergines of 3 kleine
- 2 el tahin
- 1/2 citroen
- 1 tl komijn
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- olijfolie
- zeezout en peper
- verse peterselie
Voor de topping
- witte en zwarte sesamzaadjes
- granaatappelpitjes
- olijfolie
- zeezout
- 1/2 tl chilipoeder
- verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de aubergines en leg ze met de binnenkant naar boven op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi royaal met zout en peper. Wrijf de olijfolie goed in met je handen en schuif de bakplaat voor 20-30 minuten in de oven.
- Wanneer de aubergine klaar is, haal je de bakplaat uit de oven en schep je het vruchtvlees uit de aubergines eruit. Doe samen met de tahin, het komijnzaad, chilipoeder, knoflookpoeder, een flinke snuf peper en zout, 1 el olijfolie, het sap van de halve citroen en een bosje peterselie in de keukenmachine. Blend tot een gladde massa.
- Doe de baba ganoush in een kommetjes en strijk glad met de bolle kant van een mes. Besprenkel met olijfolie, sesamzaadjes, granaatappelpitjes, wat extra chilipoeder en verse peterselie.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie