Ik doe het niet zo vaak, maar eigenlijk vind ik bakken echt super chill. Je kunt er heerlijke dingen mee maken en de keuken ruikt altijd fantastisch. Moeilijk is het vaak ook niet, alleen voor mijn gevoel vaak wel ongezond. Als ik denk aan bakken denk ik aan suiker en boter en veel zoetigheid. Tegenwoordig is dat natuurlijk allang achterhaald, want Instagram staat vol met gezonde bananenbroden, cakes met groenten of gezonde taarten. Zelf ben ik echt dól op crumbles. Lekker zoet en heerlijk in combinatie met verschillende soorten fruit. Ik besloot eens een gezonde variant te maken met onder andere speltmeel, havermout en peer. In plaats van van boter gebruikte ik plantaardige Becel, waardoor hij helemaal vegan is. Geschikt voor iedereen, dus :).  Spoiler: hij was heerlijk!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (6-8 porties):
  • 4 peren
  • 120 gr speltmeel
  • 65 gr havermout
  • handje rozijnen
  • 100 ml Becel vloeibaar
  • 6 el honing
  • 2 el kaneel
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Schil de peren en snijd in blokjes.
  3. Doe de peren met de rozijnen, 1 el kaneel en 1 el honing in een kom en meng door elkaar.
  4. Doe de havermout samen met het speltmeel in een andere kom en meng met 1 el kaneel en een snuf zout.
  5. Voeg de Becel en overige honing toe aan het meelmengsel en kneed tot er crumble ontstaat.
  6. Doe het perenmengsel in de ovenschaal en duw goed aan met een lepel. Stort vervolgens de crumble er vervolgens overheen en duw ook weer goed aan.
  7. Bak de crumble ongeveer 15-20 minuten af in de oven en laat even afkoelen voordat je gaat aanvallen!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (6-8 porties):
  • 4 peren
  • 120 gr speltmeel
  • 65 gr havermout
  • handje rozijnen
  • 100 ml Becel vloeibaar
  • 6 el honing
  • 2 el kaneel
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Schil de peren en snijd in blokjes.
  3. Doe de peren met de rozijnen, 1 el kaneel en 1 el honing in een kom en meng door elkaar.
  4. Doe de havermout samen met het speltmeel in een andere kom en meng met 1 el kaneel en een snuf zout.
  5. Voeg de Becel en overige honing toe aan het meelmengsel en kneed tot er crumble ontstaat.
  6. Doe het perenmengsel in de ovenschaal en duw goed aan met een lepel. Stort vervolgens de crumble er vervolgens overheen en duw ook weer goed aan.
  7. Bak de crumble ongeveer 15-20 minuten af in de oven en laat even afkoelen voordat je gaat aanvallen!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept