Je leeft onder een steen als je het nog niet hebt geprobeerd: hot honey. Deze hot honey halloumi maaltijdsalade is een parel van een salade die niet alleen super smaakvol is, maar ook nog eens voedzaam en vullend.

Wat is hot honey?

Hot honey is een populaire trend die de laatste tijd aan terrein wint in de culinaire wereld. Het combineert de zoetheid van honing met een pittige kick, meestal afkomstig van chilipepers. Een eigen versie maken met honing en crispy chili oil is verrassend eenvoudig en geeft een extra smaakdimensie aan allerlei gerechten.

Deze hot honey heeft een rijke, complexe smaak dankzij de knapperige textuur van de chili oil en de diepe umami die vaak in deze olie zit. Het resultaat is een veelzijdige saus die je kunt gebruiken om pizza’s, kip, ribs of zelfs desserts zoals ijs op te fleuren.

Hot honey is populair vanwege de unieke balans tussen zoet en pittig. De crispy chili oil voegt daar nog een laagje aan toe: extra pit, een subtiele knapperigheid en umami. Of je nu je favoriete snacks een upgrade wilt geven of iets nieuws wilt proberen, hot honey is een trend die blijft verrassen!

Meer recepten met hot honey

Op zoek naar meer recepten met hot honey? Wat dacht je van deze heerlijke whipped feta met hot honey? Een geweldig voorgerecht of borrelhapje in combinatie met romige feta.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr volkoren couscous
  • 100 gr halloumi
  • 2 el honing
  • 2 tl crispy chili olie
  • 2 stengels bosui
  • flinke hand dille
  • 1/2 komkommer
  • 4 el Griekse yoghurt of kwark
  • 200 gr kikkererwten
  • 140 gr mais
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd even apart.
  2. Snijd de halloumi in blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de halloumi rondom goudbruin. Als de halloumi klaar is, zet je het vuur uit en voeg je de honing en crispy chili olie toe. Mix door elkaar en houd even apart.
  3. Snijd de bosui in dunne ringen en hak de dille fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Mix de Griekse yoghurt met de helft van de dille en een flinke snuf peper en zout.
  4. Doe de couscous, halloumi, bosui, overige dille, komkommer, kikkererwten en mais bij elkaar in een kom en breng op smaak met peper en zout. Mix door elkaar en serveer met de Griekse yoghurt.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept