Sinds een jaar ben ik helemaal verzot op hummus. Pompoen, kerrie, tomaat, ik lust het allemaal! Wist je dat je ook heel makkelijk zelf hummus kunt maken? Met 1 blik kikkererwten kan je echt al een flinke hoeveelheid maken! Je hebt ook ontzettend weinig ingrediënten nodig én zelfgemaakte hummus is daarnaast ook veel lekkerder en gezonder dan die uit de supermarkt. Ook bespaar je er flink wat geld mee, handig! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (1 pot):
- 1 blik kikkererwten
- handjevol zongedroogde tomaten
- 1 el komijnzaad
- sap van een halve citroen
- flinke scheut olijfolie (of gebruik de olie van de zongedroogde tomaat)
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Laat de kikkererwten een paar minuten uitlekken in een vergiet.
- Doe de kikkererwten vervolgens samen met de zongedroogde tomaten, komijn, olie, citroensap, peper en zout in de blender en blend tot een dikke massa. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
- Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe en mix nog een keer goed. Als je de hummus nog te dik vindt, kun je nog wat extra olie toevoegen tot hij de gewenste dikte heeft.
- Garneer met extra stukjes zongedroogde tomaat en eventueel pompoenpitten.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (1 pot):
- 1 blik kikkererwten
- handjevol zongedroogde tomaten
- 1 el komijnzaad
- sap van een halve citroen
- flinke scheut olijfolie (of gebruik de olie van de zongedroogde tomaat)
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Laat de kikkererwten een paar minuten uitlekken in een vergiet.
- Doe de kikkererwten vervolgens samen met de zongedroogde tomaten, komijn, olie, citroensap, peper en zout in de blender en blend tot een dikke massa. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
- Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe en mix nog een keer goed. Als je de hummus nog te dik vindt, kun je nog wat extra olie toevoegen tot hij de gewenste dikte heeft.
- Garneer met extra stukjes zongedroogde tomaat en eventueel pompoenpitten.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Hey, Marie.Margot hier van Instagram 🙂 ik heb je recept gemaakt en vind het echt lekker!! Wel heb ik ipv olijfolie de olie van de zongedroogde tomaten gebruikt, dat geeft net een extra tomaat smaak 😉
nog een fijne dag en bedankt voor je lekkere receptjes, ik ga ze zeker nog uitproberen!
En, succes nog met je studies (van een medestudent uit België)!
I was very happy to discover this website. I want to to thank you for
your time for this wonderful read!! I definitely appreciated every part of
it and I have you saved as a favorite to check out new stuff in your blog.
my website: blog3004