Het is weer tijd voor een gerecht met een van mijn favoriete fruitsoorten in de hoofdrol: perzik! Perziken zijn super zoet van smaak en zacht van structuur en daarom perfect te gebruiken in heel veel verschillende gerechten, zoals deze kip pilav! Ik at het gerecht met rijst en voegde er nog wat andere veggies aan toe. Super snel klaar en het stilt ook zeker je zoete cravings! Honger? Lees snel verder voor het recept!
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 500 gr kipfilet
- 2 courgettes
- 4 paprika’s
- 1 groot blik perziken op sap
- 1 groot blikje tomatenpuree (70 gr)
- 1 pak rijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 blokje kippenbouillon
- olijfolie
- ketjap
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Breng 2 pannen met water aan de kook. In een pan kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en in de andere pan maak je met het bouillonblokje een kippenbouillon (ong. 1 liter).
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zet even apart.
- Snijd de kipfilet, courgette en paprika in blokjes. Zet ook even apart.
- Verwarm in een wokpan een scheutje olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg vervolgens de kipblokjes toe en bak tot ze gaar zijn.
- Voeg vervolgens de paprika en courgette toe aan de kip en laat 5 minuten sudderen.
- Haal ondertussen de perziken uit het blik en houd het sap apart. Snijd de perziken in schijfjes.
- Voeg nu de helft van de bouillon toe aan het kipmengsel. Voeg de tomatenpuree, 2 el ketjap en het perziksap toe en roer goed door.
- Laat ongeveer 20 minuten koken. Als de saus te dik wordt, kun je extra bouillon toevoegen.
- Doe op het laatste moment de perziken bij de kip en roer nog een minuut of 5 goed door. Breng de kip pilav op smaak met peper en zout.
- Giet de rijst af en serveer apart van de kip.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!
Geef een reactie