I loveeee pulled chicken! Het kan gewoon bijna nooit fout gaan. Goed bereide pulled chicken is vaak boterzacht, valt zo uit elkaar en smelt bovendien op je tong. Deze sticky pulled chicken is heerlijk zoet en plakkerig. Precies zoals je zou verwachten! Lekker met rijst en sperziebonen, maar bijvoorbeeld ook op een wrap of broodje! Pulled chicken maken is heel eenvoudig. Ga jij het proberen? Of ga jij liever voor de sticky zalm variant? Die vind je hier!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 kipfilets
  • 150 gr rijst
  • 400 gr sperziebonen
  • 100 ml ketjap
  • 50 ml sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon of 2 Maggi blokjes
  • 2 el honing, agavesiroop of maple syrup
  • 1 stengel bosui
  • 1 sjalot
  • 1 tl sesamzaad
  • peper
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven. Leg de (rauwe) kipfilets erin en kook de kip 15-20 minuten totdat je voelt dat je hem gemakkelijk los kunt halen. Vervolgens ga je de pulled chicken maken. Haal de kip uit het water en trek met twee vorken uit elkaar. Tip: je kunt ook met een keukenmixer in een kom de kip lostrekken.
  2. Breng nu twee pannen water aan de kook en kook in de ene de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon en kook deze 10 minuten in de andere pan. Proef of je ze gaar vindt of dat ze nog langer moeten voordat je af gaat gieten.
  3. Hak ondertussen de knoflook en bosui fijn en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot. Voeg vervolgens de pulled chicken toe samen met de ketjap, sojasaus, honing, knoflook en de helft van de fijngehakte bosui. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat pruttelen totdat de saus dikker wordt en blijft plakken aan de kip. Breng het geheel nog wat op smaak met een snuf peper.
  4. Serveer de pulled chicken met de rijst en sperziebonen en top af met wat sesamzaadjes en de overige bosui (en optioneel verse peterselie of koriander).
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

I loveeee pulled chicken! Het kan gewoon bijna nooit fout gaan. Goed bereide pulled chicken is vaak boterzacht, valt zo uit elkaar en smelt bovendien op je tong. Deze sticky pulled chicken is heerlijk zoet en plakkerig. Precies zoals je zou verwachten! Lekker met rijst en sperziebonen, maar bijvoorbeeld ook op een wrap of broodje! Pulled chicken maken is heel eenvoudig. Ga jij hem proberen? Of ga jij liever voor de sticky zalm variant? Die vind je hier!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 kipfilets
  • 150 gr rijst
  • 400 gr sperziebonen
  • 100 ml ketjap
  • 50 ml sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon of 2 Maggi blokjes
  • 2 el honing, agavesiroop of maple syrup
  • 1 stengel bosui
  • 1 sjalot
  • 1 tl sesamzaad
  • peper
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven. Leg de (rauwe) kipfilets erin en kook de kip 15-20 minuten totdat je voelt dat je hem gemakkelijk los kunt halen. Vervolgens ga je de pulled chicken maken. Haal de kip uit het water en trek met twee vorken uit elkaar. Tip: je kunt ook met een keukenmixer in een kom de kip lostrekken.
  2. Breng nu twee pannen water aan de kook en kook in de ene de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon en kook deze 10 minuten in de andere pan. Proef of je ze gaar vindt of dat ze nog langer moeten voordat je af gaat gieten.
  3. Hak ondertussen de knoflook en bosui fijn en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot. Voeg vervolgens de pulled chicken toe samen met de ketjap, sojasaus, honing, knoflook en de helft van de fijngehakte bosui. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat pruttelen totdat de saus dikker wordt en blijft plakken aan de kip. Breng het geheel nog wat op smaak met een snuf peper.
  4. Serveer de pulled chicken met de rijst en sperziebonen en top af met wat sesamzaadjes en de overige bosui (en optioneel verse peterselie of koriander).
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept