Bananenbroden zijn fantastisch, maar ik heb mijn standaard bananenbrood inmiddels wel 1000x gemaakt. Tijd voor wat vernieuwing! Ik dook de keuken in om wat te experimenteren met een swirl bananenbrood. Dit houd in dat je het beslag verdeeld in twee delen: 1 deel ‘naturel’ en 1 deel vermeng je met gesmolten chocola of cacaopoeder. Zo krijg je dus twee kleuren beslag en als je dat samen in een vorm doet en afbakt krijg je een lekkere swirl in je brood. Super chill en net even een stukkie specialer. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (8-10 plakken):
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el honing
  • 1 el kaneel
  • een halve reep pure chocola (of 2 el cacaopoeder)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
  2. Mix alle ingrediënten (behalve de pure chocolade) samen in een blender of mix met een staafmixer.
  3. Vervolgens verdeel je het beslag in tweeën. Deel 1 blijft gewoon ‘naturel’ en daar doe je niets bij. Bij deel 2 doe je zometeen de pure chocolade.
  4. Eerst ga je de chocolade smelten (in de magnetron of in een pannetje) en die doe je dus bij één van de twee delen. Meng het geheel goed door elkaar zodat je een naturel en een chocolade beslag hebt.
  5. Nu doe je van elk beslag om en om een opscheplepel van het beslag in de cakevorm. Als al het beslag in de cakevorm zit, ga je er met een scherp mes kronkels inmaken van links naar rechts. Als je 4 keer van links naar rechts gaat is het voldoende.
  6. Doe het bananenbrood ongeveer 30 minuten in de oven. Doe er een satéprikker in om te checken of hij gaar is. Hij is gaar als de satéprikker er schoon uit komt.
  7. Laat het bananenbrood even afkoelen voordat je hem aansnijdt!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (8-10 plakken):
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el honing
  • 1 el kaneel
  • een halve reep pure chocola (of 2 el cacaopoeder)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
  2. Mix alle ingrediënten (behalve de pure chocolade) samen in een blender of mix met een staafmixer.
  3. Vervolgens verdeel je het beslag in tweeën. Deel 1 blijft gewoon ‘naturel’ en daar doe je niets bij. Bij deel 2 doe je zometeen de pure chocolade.
  4. Eerst ga je de chocolade smelten (in de magnetron of in een pannetje) en die doe je dus bij één van de twee delen. Meng het geheel goed door elkaar zodat je een naturel en een chocolade beslag hebt.
  5. Nu doe je van elk beslag om en om een opscheplepel van het beslag in de cakevorm. Als al het beslag in de cakevorm zit, ga je er met een scherp mes kronkels inmaken van links naar rechts. Als je 4 keer van links naar rechts gaat is het voldoende.
  6. Doe het bananenbrood ongeveer 30 minuten in de oven. Doe er een satéprikker in om te checken of hij gaar is. Hij is gaar als de satéprikker er schoon uit komt.
  7. Laat het bananenbrood even afkoelen voordat je hem aansnijdt!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept