Zin in een gezond en lekker kerstontbijt? Deze kerstmis baked oats ziet er niet alleen gezellig uit, maar is ook nog vegan en hartstikke voedzaam. Met een binnenkant van vanille en een buitenkant van chocolade, is dit een match made in heaven! Benieuwd hoe je dit kerstmaaltje maakt? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 50 gr havermout
- 180 ml amandelmelk
- 1 el cacao
- 1 tl bakpoeder
- halve banaan
- 1 tl vanille essence
- 2 el plantaardige kwark
- 1 el vegan vanille eiwitpoeder (of 1 tl vanille essence)
- sprinkles naar keuze
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
- Doe de havermout samen met de amandelmelk, cacao, het bakpoeder, de banaan en het vanille essence in een blender. Mix tot een glad beslag.
- Mix in een schaaltje de kwark met het eiwitpoeder.
- Doe 2/3 van het beslag in een ovenschaaltje. Schep het kwarkmengsel in het midden en top af met het overige beslag. Zorg dat het evenredig is verdeeld. Top af met de sprinkles.
- Schuif het ovenschaaltje voor 15 minuten in de oven.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 50 gr havermout
- 180 ml amandelmelk
- 1 el cacao
- 1 tl bakpoeder
- halve banaan
- 1 tl vanille essence
- 2 el plantaardige kwark
- 1 el vegan vanille eiwitpoeder (of 1 tl vanille essence)
- sprinkles naar keuze
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
- Doe de havermout samen met de amandelmelk, cacao, het bakpoeder, de banaan en het vanille essence in een blender. Mix tot een glad beslag.
- Mix in een schaaltje de kwark met het eiwitpoeder.
- Doe 2/3 van het beslag in een ovenschaaltje. Schep het kwarkmengsel in het midden en top af met het overige beslag. Zorg dat het evenredig is verdeeld. Top af met de sprinkles.
- Schuif het ovenschaaltje voor 15 minuten in de oven.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!
Kan het mss ook ipv in de oven, voor 2 min in magnetron ( dat doe ik altijd met mugcake maar daar zit ei in en geen melk of kwark)
Bij mij is de bovenkant wel knapperig, maar vanbinnen is het een soort van warme chocoladesmoothie 😅 hoort dit zo? Nu een paar keer geprobeerd te maken (elke keer recept zonder ei), maar telkens blijft het een papje…
Hey Eline, thanks voor je berichtje. Dan zou ik de oven iets lager zetten en hem wat langer erin laten zitten. Bovendien blijft de binnenkant natuurlijk een klein beetje vloeibaar door de kwark in het midden! Maar de rest eromheen zou moeten stollen.