Deze vegan pokébowl maak ik heel vaak als ik geen zin heb om te koken of wanneer ik laat thuis ben van werk. Elke keer wanneer ik hem in mijn stories post, krijg ik veel vragen over het recept. Na duizend keer heb ik hem dan eindelijk uitgetypt en op de foto gezet. Hij is lekker voedzaam, zowel warm als koud te eten en bovendien een lust voor het oog!
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 250 gr sushirijst
- 150 gr edamame boontjes
- 1 mango
- 1/2 komkommer
- 200 gr mais
- 250 gr vegan kipstukjes
- 2 el sesamolie
- 1 el sriracha
- 1 el friteslijn of andere mayo
- 1 tl gemengde witte en zwarte sesamzaadjes
- 1 tl sambal
- 1 tl hoisin
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap
- 1 tl knoflookpoeder
WAT MOET JE DOEN:
- Vul een kookpan met een laagje water en kook hierin de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe zodat de rijst niet aankoekt!
- Snijd ondertussen de mango en komkommer in blokjes.
- Verhit 1 el sesamolie in een koekenpan en bak hierin de vegan kipstukjes 5 minuten. Voeg vervolgens de sambal, hoisin, sojasaus, ketjap en het knoflookpoeder toe en mix goed. Draai het vuur laag en laat zachtjes inkoken totdat de kipstukjes de saus hebben opgenomen.
- Schep de rijst op de borden en schep ook de edamame, mangoblokjes, mais en kipstukjes erop. Garneer met de overige sesamolie, sriracha, friteslijn en top af met wat sesamzaadjes.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Deze vegan pokébowl maak ik heel vaak als ik geen zin heb om te koken of wanneer ik laat thuis ben van werk. Elke keer wanneer ik hem in mijn stories post, krijg ik veel vragen over het recept. Na duizend keer heb ik hem dan eindelijk uitgetypt en op de foto gezet. Hij is lekker voedzaam, zowel warm als koud te eten en bovendien een lust voor het oog!
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 250 gr sushirijst
- 150 gr edamame boontjes
- 1 mango
- 1/2 komkommer
- 200 gr mais
- 250 gr vegan kipstukjes
- 2 el sesamolie
- 1 el sriracha
- 1 el friteslijn of andere mayo
- 1 tl gemengde witte en zwarte sesamzaadjes
- 1 tl sambal
- 1 tl hoisin
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap
- 1 tl knoflookpoeder
WAT MOET JE DOEN:
- Vul een kookpan met een laagje water en kook hierin de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe zodat de rijst niet aankoekt!
- Snijd ondertussen de mango en komkommer in blokjes.
- Verhit 1 el sesamolie in een koekenpan en bak hierin de vegan kipstukjes 5 minuten. Voeg vervolgens de sambal, hoisin, sojasaus, ketjap en het knoflookpoeder toe en mix goed. Draai het vuur laag en laat zachtjes inkoken totdat de kipstukjes de saus hebben opgenomen.
- Schep de rijst op de borden en schep ook de edamame, mangoblokjes, mais en kipstukjes erop. Garneer met de overige sesamolie, sriracha, friteslijn en top af met wat sesamzaadjes.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie