Frittata is zo’n gerecht waar je bijna geen omkijken naar hebt. Je doet alle ingrediënten in een pan en wacht vervolgens tot het klaar is. Je kunt ook eindeloos variëren met groenten en kruiden, om hem helemaal naar jouw smaak in te richten. Ik ging voor een makkelijke variant met roerbakgroenten. Binnen 20 minuten klaar én ontzettend voedzaam dankzij de vele eiwitten. Lekker als diner, maar ook chill om bijvoorbeeld mee te nemen als lunch. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
- 6 eieren
- 300 gr Italiaanse roerbakmix
- 25 ml melk
- 1 el pesto
- 2 tl komijn
- 1 tl kerriepoeder
- peper en zout
- olijfolie
- handje rucola
WAT MOET JE DOEN:
- Klop de eieren samen met de melk, de komijn, het kerriepoeder en een snuf peper en zout los in een kom.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de groenten 5 minuten. Voeg vervolgens het eimengsel toe en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten bakken/stollen. Wanneer het ei redelijk is gestold draai je de frittata om. Je kunt dit met de spatel doen of een bord op de pan zetten en de pan omdraaien, zodat de frittata op het bord ligt. Doe de frittata andersom terug in de pan en laat weer bakken voor 5 minuten op laag vuug.
- Haal de frittata van het vuur en smeer de bovenkant in met de pesto. Garneer met de rucola.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Frittata is zo’n gerecht waar je bijna geen omkijken naar hebt. Je doet alle ingrediënten in een pan en wacht vervolgens tot het klaar is. Je kunt ook eindeloos variëren met groenten en kruiden, om hem helemaal naar jouw smaak in te richten. Ik ging voor een makkelijke variant met roerbakgroenten. Binnen 20 minuten klaar én ontzettend voedzaam dankzij de vele eiwitten. Lekker als diner, maar ook chill om bijvoorbeeld mee te nemen als lunch. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
- 6 eieren
- 300 gr Italiaanse roerbakmix
- 25 ml melk
- 1 el pesto
- 2 tl komijn
- 1 tl kerriepoeder
- peper en zout
- olijfolie
- handje rucola
WAT MOET JE DOEN:
- Klop de eieren samen met de melk, de komijn, het kerriepoeder en een snuf peper en zout los in een kom.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de groenten 5 minuten. Voeg vervolgens het eimengsel toe en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten bakken/stollen. Wanneer het ei redelijk is gestold draai je de frittata om. Je kunt dit met de spatel doen of een bord op de pan zetten en de pan omdraaien, zodat de frittata op het bord ligt. Doe de frittata andersom terug in de pan en laat weer bakken voor 5 minuten op laag vuug.
- Haal de frittata van het vuur en smeer de bovenkant in met de pesto. Garneer met de rucola.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie