Heb jij nog kerstbrood of kerststol over van de feestdagen en weet je niet wat je ermee kunt doen? Wellicht is hij een beetje uitgedroogd of taai geworden. Geen probleem! Je maakt er deze heerlijke wentelteefjes van kerstbrood mee. Zo blaas jij weer nieuw leven in je kerstbrood en ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig door geen voedsel te verspillen. Ik hou zelf heel erg van zoete ontbijtjes. De gekarameliseerde banaan is daardoor een hele lekkere toevoeging. Ik heb ook kokos toegevoegd als finishing touch. Je kunt deze wentelteefjes natuurlijk ook gewoon van ‘nieuw’ kerstbrood maken. Zo maak jij de kerstbrunch net even iets spannender.
Inspiratie voor de kerstbrunch
Op zoek naar meer inspiratie voor de kerstbrunch? Wat dacht je van zoete bagels met kaneel? Super lekker met een likje roomboter en een klein beetje zout. Of deze cheesy cruffins met spek en kaas. Super makkelijk en heel erg lekker!
WAT HEB JE NODIG (4 wentelteefjes):
- 4 sneetjes kerstbrood of kerststol
- 1 ei
- 100 ml melk
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- boter om in te bakken
- 1 banaan
- honing of maple syrup
- kokosrasp
WAT MOET JE DOEN:
- Klop het ei los samen met de melk, kaneel en wat zout.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Draai vervolgens het vuur lager.
- Dip elk snee brood in het mengsel en draai even om naar de andere kant zodat beide kanten goed bedekt zijn. Leg in de pan en bak aan beide kanten goudbruin en knapperig.
- Snijd ondertussen de banaan in plakjes. Wanneer alle wentelteefjes klaar zijn, haal je ze uit de pan en bak je de banaan nog even 1 minuut aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de wentelteefjes met de gekarameliseerde banaan, honing en wat kokosrasp.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Heb jij nog kerstbrood of kerststol over van de feestdagen en weet je niet wat je ermee kunt doen? Wellicht is hij een beetje uitgedroogd of taai geworden. Geen probleem! Je maakt er deze heerlijke wentelteefjes van kerstbrood mee. Zo blaas jij weer nieuw leven in je kerstbrood en ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig door geen voedsel te verspillen. Ik hou zelf heel erg van zoete ontbijtjes. De gekarameliseerde banaan is daardoor een hele lekkere toevoeging. Ik heb ook kokos toegevoegd als finishing touch. Je kunt deze wentelteefjes natuurlijk ook gewoon van ‘nieuw’ kerstbrood maken. Zo maak jij de kerstbrunch net even iets spannender.
Inspiratie voor de kerstbrunch
Op zoek naar meer inspiratie voor de kerstbrunch? Wat dacht je van zoete bagels met kaneel? Super lekker met een likje roomboter en een klein beetje zout. Of deze cheesy cruffins met spek en kaas. Super makkelijk en heel erg lekker!
WAT HEB JE NODIG (4 wentelteefjes):
- 4 sneetjes kerstbrood of kerststol
- 1 ei
- 100 ml melk
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- boter om in te bakken
- 1 banaan
- honing of maple syrup
- kokosrasp
WAT MOET JE DOEN:
- Klop het ei los samen met de melk, kaneel en wat zout.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Draai vervolgens het vuur lager.
- Dip elk snee brood in het mengsel en draai even om naar de andere kant zodat beide kanten goed bedekt zijn. Leg in de pan en bak aan beide kanten goudbruin en knapperig.
- Snijd ondertussen de banaan in plakjes. Wanneer alle wentelteefjes klaar zijn, haal je ze uit de pan en bak je de banaan nog even 1 minuut aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de wentelteefjes met de gekarameliseerde banaan, honing en wat kokosrasp.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie