Het is weer zondag en dat betekent pancakes! Op mijn foodblog zijn het meestal de pannenkoekjes die het meest bekeken worden. Ik maak ze in alle kleuren en maten. Laatst maakte ik oranje pannenkoekjes van zoete aardappel en binnenkort staan en roze pannenkoekjes op de planning! Vandaag gaan we voor groen met deze kwarkpannenkoekjes gemaakt van spinazie. Ik gebruikte het basisrecept van mijn kwarkpannenkoekjes en voegde daar spinazie aan toe. Makkelijk, lekker en snel! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (±20 mini pannenkoekjes):
- 200 gr kwark naar keuze
- 70 gr speltbloem
- 25 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 flinke hand verse spinazie
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- paar drupjes vanille-essence
- olie of boter om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
- Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel en doe het vervolgens in een kom.
- Voeg alle andere ingrediënten (behalve olie/boter) toe en mix het geheel met een staafmixer tot een dik beslag zonder klontjes. Je kunt ook alle ingrediënten in een blender doen en tot een glad beslag blenden.
- Verhit een scheut olie of klontje boter in een koekenpan en maak met een eetlepel 2 tot 3 hoopjes beslag per keer.
- Laat de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten bakken en keer ze vervolgens om en laat ze dan nog een minuut of 2 bakken.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (±20 mini pannenkoekjes):
- 200 gr kwark naar keuze
- 70 gr speltbloem
- 25 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 flinke hand verse spinazie
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- paar drupjes vanille-essence
- olie of boter om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
- Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel en doe het vervolgens in een kom.
- Voeg alle andere ingrediënten (behalve olie/boter) toe en mix het geheel met een staafmixer tot een dik beslag zonder klontjes. Je kunt ook alle ingrediënten in een blender doen en tot een glad beslag blenden.
- Verhit een scheut olie of klontje boter in een koekenpan en maak met een eetlepel 2 tot 3 hoopjes beslag per keer.
- Laat de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten bakken en keer ze vervolgens om en laat ze dan nog een minuut of 2 bakken.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie