Wafels zijn van die dingen waarvan ik eigenlijk vergeet dat ze bestaan. Ik heb steeds periodes waarin in ze elke dag eet en dan verdwijnt het wafelijzer voor een paar maanden in de kast. En dan bedenk ik me na een tijdje weer dat het eigenlijk toch best wel heel erg lekker is. Deze keer maakte ik gezonde wafels spinazie, havermout en banaan. Ontzettend makkelijk en bovendien erg lekker. Ze zijn makkelijk glutenvrij te maken als je glutenvrije havermout gebruikt en bovendien kun je helemaal losgaan met je favoriete toppings. Ben je benieuwd naar hoe je dit heerlijke ontbijt maakt? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 7 wafels):
  • 125 gr havermout
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • toppings naar keuze: ik gebruikte kwark, blauwe bessen en pistachenootjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm het wafelijzer voor en vet in met bakspray, olijfolie of een andere vetstof.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de toppings) in een blender en blend tot een glad beslag. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  3. Schep nu 1 grote lepel van het mengsel in het wafelijzer en bak 5 minuten tot de wafel een beetje goudbruin kleurt en gemakkelijk uit het wafelijzer te halen is. Herhaal tot het beslag op is.
  4. Top af met je favoriete toppings en geniet!
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 7 wafels):
  • 125 gr havermout
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • toppings naar keuze: ik gebruikte kwark, blauwe bessen en pistachenootjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm het wafelijzer voor en vet in met bakspray, olijfolie of een andere vetstof.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de toppings) in een blender en blend tot een glad beslag. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  3. Schep nu 1 grote lepel van het mengsel in het wafelijzer en bak 5 minuten tot de wafel een beetje goudbruin kleurt en gemakkelijk uit het wafelijzer te halen is. Herhaal tot het beslag op is.
  4. Top af met je favoriete toppings en geniet!
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept