Ga jij nog iets lekkers maken voor je moeder op moederdag? Wat dacht je van deze superschattige pannenkoekjes in de vorm van hartjes! Super gezellig, super lekker én ook nog voedzaam. Lekker met aardbeien en chocolade!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 20 kleine pancakes):
  • 100 gr kwark naar keuze
  • 100 gr speltbloem
  • 50 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • snuf zout
  • paar drupjes vanille essence
  • olie of boter om in te bakken

Voor de topping

  • handjevol aardbeien
  • chocoladespread
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel en doe het vervolgens in een kom.
  2. Voeg het ei, de kwark, melk, vanille essence en een snuf zout toe. Mix met een garde.
  3. Verhit een scheut olie of klontje boter in een koekenpan en maak met een kleine lepel een hartjesvorm met het beslag. Herhaal een paar keer en laat de pannenkoekjes even bakken. Draai ze na een minuutje om en bak nog een minuut. Herhaal tot het beslag op is.
  4. Haal ondertussen het groene kroontje van de aardbeien en snijd de overlangs doormidden. Snijd een driehoekje uit de bovenkant, zodat je de vorm van een hartje krijgt. Smelt ook de chocoladespread in de magnetron.
  5. Serveer de pannenkoekjes met de aardbeien en gesmolten chocolade!
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Ga jij nog iets lekkers maken voor je moeder op moederdag? Wat dacht je van deze superschattige pannenkoekjes in de vorm van hartjes! Super gezellig, super lekker én ook nog voedzaam. Lekker met aardbeien en chocolade!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 20 kleine pancakes):
  • 100 gr kwark naar keuze
  • 100 gr speltbloem
  • 50 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • snuf zout
  • paar drupjes vanille essence
  • olie of boter om in te bakken

Voor de topping

  • handjevol aardbeien
  • chocoladespread
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel en doe het vervolgens in een kom.
  2. Voeg het ei, de kwark, melk, vanille essence en een snuf zout toe. Mix met een garde.
  3. Verhit een scheut olie of klontje boter in een koekenpan en maak met een kleine lepel een hartjesvorm met het beslag. Herhaal een paar keer en laat de pannenkoekjes even bakken. Draai ze na een minuutje om en bak nog een minuut. Herhaal tot het beslag op is.
  4. Haal ondertussen het groene kroontje van de aardbeien en snijd de overlangs doormidden. Snijd een driehoekje uit de bovenkant, zodat je de vorm van een hartje krijgt. Smelt ook de chocoladespread in de magnetron.
  5. Serveer de pannenkoekjes met de aardbeien en gesmolten chocolade!
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept