Pannenkoeken kun je eten op elk moment van de dag. Als ontbijt, lunch én diner. Zelf ik eet ze meestal als ontbijt of neem ze mee als snack of lunch voor op het werk. Het fijne aan deze appeltaart pancakes is namelijk dat je ze gemakkelijk een paar dagen kunt bewaren in een afsluitbaar bakje. Zo kun jij op elk moment genieten van deze heerlijke appeltaart pancakes.

Meer pancake recepten

Ben jij op zoek naar meer pancake inspiratie? Wat dacht je van deze fruitige pannenkoekjes met passievrucht of deze perfecte fluffy kwarkpannenkoeken? Allemaal eiwitrijk, suikervrij en ontzettend lekker. Je maakt ze in slechts een paar minuten!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 10 pancakes):
  • 250 ml (drink)yoghurt naar keuze. Ik gebruikte de smaak Crazy Apple.
  • 70 gr speltbloem
  • 25 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • 2 eieren
  • 1 el + 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1 kleine appel
  • 1 el rozijnen
  • olie of boter om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de eieren samen met het zelfrijzend bakmeel, de bloem, het bakpoeder, 1 el kaneel, het zout en de drinkyoghurt in een kom en mix met een garde tot een glad beslag.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en laat de pan eerst goed heet worden. Zet daarna het vuur zachter.
  3. Maak met een eetlepel nu vijf rondje hoopjes in de pan. Na 1 minuut kun je de pannenkoekjes omdraaien. Ze garen vrij snel, dus blijf er goed bij! Herhaal tot het beslag op is.
  4. Snijd de appel in blokjes en mix met 1 tl kaneel en de agavesiroop.
  5. Garneer de appeltaart pancakes met het appelmengsel.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Pannenkoeken kun je eten op elk moment van de dag. Als ontbijt, lunch én diner. Zelf ik eet ze meestal als ontbijt of neem ze mee als snack of lunch voor op het werk. Het fijne aan deze appeltaart pancakes is namelijk dat je ze gemakkelijk een paar dagen kunt bewaren in een afsluitbaar bakje. Zo kun jij op elk moment genieten van deze heerlijke appeltaart pancakes.

Meer pancake recepten

Ben jij op zoek naar meer pancake inspiratie? Wat dacht je van deze fruitige pannenkoekjes met passievrucht of deze perfecte fluffy kwarkpannenkoeken? Allemaal eiwitrijk, suikervrij en ontzettend lekker. Je maakt ze in slechts een paar minuten!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 10 pancakes):
  • 250 ml (drink)yoghurt naar keuze. Ik gebruikte de smaak Crazy Apple.
  • 70 gr speltbloem
  • 25 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • 2 eieren
  • 1 el + 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1 kleine appel
  • 1 el rozijnen
  • olie of boter om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de eieren samen met het zelfrijzend bakmeel, de bloem, het bakpoeder, 1 el kaneel, het zout en de drinkyoghurt in een kom en mix met een garde tot een glad beslag.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en laat de pan eerst goed heet worden. Zet daarna het vuur zachter.
  3. Maak met een eetlepel nu vijf rondje hoopjes in de pan. Na 1 minuut kun je de pannenkoekjes omdraaien. Ze garen vrij snel, dus blijf er goed bij! Herhaal tot het beslag op is.
  4. Snijd de appel in blokjes en mix met 1 tl kaneel en de agavesiroop.
  5. Garneer de appeltaart pancakes met het appelmengsel.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept