Het is aspergetijd, dus ook ik kan natuurlijk niet achter blijven. Mijn moeder heeft bij De Wit Asperges in Mariaheide de befaamde asperges voor me gehaald, dus toen kon het feest beginnen! Ik maak eigenlijk nooit heel veel spannende dingen met asperges, want de klassieke variant met ei, ham en aardappeltjes vind ik het lekkerst. Ik heb er een roomsausje bij gemaakt om het af te maken. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 500 gr geschilde asperges
  • 2-3 grote aardappels
  • 100 gr ham
  • 2 eieren

    Voor de saus
  • 2 el boter
  • 250 ml groentebouillon (=250 ml water en 1 blokje groentebouillon)
  • 1 sjalot
  • 3 tl bloem
  • 100 ml kookroom
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng twee pannen water aan de kook. In pan 1 kook je de eieren in 9 minuten hard. In pan 2 kook je de aardappels ongesneden én met schil in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  2. Na 9 minuten giet je de eieren af en laat je ze schrikken. Pel ze en snijd ze doormidden. Leg ze samen met de ham apart op een schaal/bord.
  3. Breng nog een pan met water aan de kook en kook hierin de asperges ongeveer 8 minuten.
  4. Begin ondertussen met de saus. Verhit de boter in een steelpan en snijd de sjalot fijn. Bak de sjalot 2 minuten in de boter tot het glazig wordt. Voeg nu de bloem toe en roer even door. Voeg vervolgens de bouillon, kookroom, zout en peper toe en laat het geheel 5-10 minuten inkoken.
  5. Giet de asperges en aardappelen af en serveer met de saus, eieren en ham.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 500 gr geschilde asperges
  • 2-3 grote aardappels
  • 100 gr ham
  • 2 eieren

    Voor de saus
  • 2 el boter
  • 250 ml groentebouillon (=250 ml water en 1 blokje groentebouillon)
  • 1 sjalot
  • 3 tl bloem
  • 100 ml kookroom
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng twee pannen water aan de kook. In pan 1 kook je de eieren in 9 minuten hard. In pan 2 kook je de aardappels ongesneden én met schil in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  2. Na 9 minuten giet je de eieren af en laat je ze schrikken. Pel ze en snijd ze doormidden. Leg ze samen met de ham apart op een schaal/bord.
  3. Breng nog een pan met water aan de kook en kook hierin de asperges ongeveer 8 minuten.
  4. Begin ondertussen met de saus. Verhit de boter in een steelpan en snijd de sjalot fijn. Bak de sjalot 2 minuten in de boter tot het glazig wordt. Voeg nu de bloem toe en roer even door. Voeg vervolgens de bouillon, kookroom, zout en peper toe en laat het geheel 5-10 minuten inkoken.
  5. Giet de asperges en aardappelen af en serveer met de saus, eieren en ham.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept