Wat schreeuwt er meer zomer dan een plaattaart? Weinig moeite, veel smaak en nog meer genot! Deze Aziatische vegetarische plaattaart met teriyaki kip en paksoi is zo’n gerecht waarvan je gewoon weet dat je het wil proberen. Snijd ‘m in twee stukken voor een avondmaaltijd en in 10 stukken voor een fantastisch borrelhapje. Je maakt hem in een handomdraai. Liever een Italiaanse variant? Maak dan deze plaattaart caprese met burrata!
WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
- 100 gr vegan kipstukjes
- 1 el creme fraîshe
- 1 tl sriracha of sambal
- 2 el hoisin
- 2 el sojasaus
- 1 el ketjap
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 el water
- 1 tl maizena
- 1 baby paksoi
- 1 stengel bosui
- 1 rode peper
- 1 el sriracha mayo (of meng mayo met sriracha/sambal)
- 1 tl sesamzaadjes
- olijfolie
- peper
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit over de bakplaat en snijd met je mes een grote rechthoek in het deeg ongeveer 1-2 cm van de rand af. Snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat je straks een mooie rand krijgt.
- Mix de creme fraîche met de sriracha of sambal en smeer hiermee de bodem van de plaattaart in.
- Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak hierin de kipstukjes. Voeg na 5 minuten de hoisin, sojasaus, ketjap en het knoflookpoeder toe en meng goed. Meng in een apart kommetje het water met de maizena tot een papje en voeg ook toe. Laat alles nog 2 minuten pruttelen totdat de saus is ingedikt.
- Snijd ondertussen de rode peper in ringen en hak de bosui fijn.
- Beleg de plaattaart met de kipstukjes in teriyakisaus. Verdeel goed over de bodem. Beleg vervolgens met de paksoi.
- Bak de plaattaart voor 10-15 minuten in de oven, totdat hij knapperig en goudbruin in.
- Wanneer hij klaar is, beleg je hem met de rode peper, bosui, sesamzaad, een snufje peper en sriracha mayo.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Wat schreeuwt er meer zomer dan een plaattaart? Weinig moeite, veel smaak en nog meer genot! Deze Aziatische vegetarische plaattaart met teriyaki kip en paksoi is zo’n gerecht waarvan je gewoon weet dat je het wil proberen. Snijd ‘m in twee stukken voor een avondmaaltijd en in 10 stukken voor een fantastisch borrelhapje. Je maakt hem in een handomdraai. Liever een Italiaanse variant? Maak dan deze plaattaart caprese met burrata!
WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
- 100 gr vegan kipstukjes
- 1 el creme fraîshe
- 1 tl sriracha of sambal
- 2 el hoisin
- 2 el sojasaus
- 1 el ketjap
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 el water
- 1 tl maizena
- 1 baby paksoi
- 1 stengel bosui
- 1 rode peper
- 1 el sriracha mayo (of meng mayo met sriracha/sambal)
- 1 tl sesamzaadjes
- olijfolie
- peper
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit over de bakplaat en snijd met je mes een grote rechthoek in het deeg ongeveer 1-2 cm van de rand af. Snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat je straks een mooie rand krijgt.
- Mix de creme fraîche met de sriracha of sambal en smeer hiermee de bodem van de plaattaart in.
- Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak hierin de kipstukjes. Voeg na 5 minuten de hoisin, sojasaus, ketjap en het knoflookpoeder toe en meng goed. Meng in een apart kommetje het water met de maizena tot een papje en voeg ook toe. Laat alles nog 2 minuten pruttelen totdat de saus is ingedikt.
- Snijd ondertussen de rode peper in ringen en hak de bosui fijn.
- Beleg de plaattaart met de kipstukjes in teriyakisaus. Verdeel goed over de bodem. Beleg vervolgens met de paksoi.
- Bak de plaattaart voor 10-15 minuten in de oven, totdat hij knapperig en goudbruin in.
- Wanneer hij klaar is, beleg je hem met de rode peper, bosui, sesamzaad, een snufje peper en sriracha mayo.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie