Baked oats is nog altijd een razend populair ontbijtje. Je kunt er alle kanten mee op en eindeloos variëren. Deze keer ging ik voor een eitwitrijke variant met frambozen en stukjes biscuit. Super lekker en voedzaam. Benieuwd naar hoe je dit gezonde ontbijtje maakt? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr havermout
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • halve banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • handje frambozen (ontdooid uit diepvries of verse) + extra voor topping
  • 2 el (plantaardige) kwark
  • 1 Maria koekje
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met de amandelmelk, vanille essence, het bakpoeder en de banaan. Kan met de blender of met een staafmixer.
  3. Prak de frambozen fijn met een vork en meng met de kwark. Bewaar een paar frambozen voor de topping.
  4. Giet 3/4 van het havermoutmengsel in de ovenschaal. Schep nu 1/2 eetlepels van het kwarkmengsel in het midden. Giet de rest van het havermoutmengsel eroverheen. Top af met de frambozen en het verkruimelde Maria koekje.
  5. Schuif het ovenschaaltje voor ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat hij goudbruin kleurt.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Baked oats is nog altijd een razend populair ontbijtje. Je kunt er alle kanten mee op en eindeloos variëren. Deze keer ging ik voor een eitwitrijke variant met frambozen en stukjes biscuit. Super lekker en voedzaam. Benieuwd naar hoe je dit gezonde ontbijtje maakt? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr havermout
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • halve banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • handje frambozen (ontdooid uit diepvries of verse) + extra voor topping
  • 2 el (plantaardige) kwark
  • 1 Maria koekje
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met de amandelmelk, vanille essence, het bakpoeder en de banaan. Kan met de blender of met een staafmixer.
  3. Prak de frambozen fijn met een vork en meng met de kwark. Bewaar een paar frambozen voor de topping.
  4. Giet 3/4 van het havermoutmengsel in de ovenschaal. Schep nu 1/2 eetlepels van het kwarkmengsel in het midden. Giet de rest van het havermoutmengsel eroverheen. Top af met de frambozen en het verkruimelde Maria koekje.
  5. Schuif het ovenschaaltje voor ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat hij goudbruin kleurt.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept