Ik ben zo’n psycho die ananas op haar pizza doet. Ananas is echt een van mn favo soorten fruit en ik eet het ook echt vaak. Soms maak ik tosti hawaii of doe ik wat ananas door een salade. Vroeger kreeg ik thuis altijd chicken tonight met kerriesmaak en daar zat dus ananas in. Ik besloot daarom eens wat te experimenteren met een curry en ananas. Het resultaat: een heerlijke zoete curry! Honger? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • mie (3 nestjes pp)
  • 1 bloemkool
  • 300 gr wortelen
  • 2 sjalotten
  • halve verse ananas of 2 blikjes ananasschijven
  • 2 blikjes kokosmelk
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el kurkuma
  • 2 el kerriepoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de sjalotten fijn en snijd de bloemkool in roosjes. Snijd ook de wortel in schijfjes en de ananas in stukjes. Als je ananas uit blik gebruikt moet je de ananas even afspoelen onder de kraan, omdat het sap/siroop echt mierzoet is. Vervolgens snijd je het in stukjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak hierin de sjalotten en chiliflakes een paar minuten aan. Voeg vervolgens de wortel toe en bak 5 minuten.
  4. Na 5 minuten voeg je de bloemkool, kurkuma en kerriepoeder toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Bak dit weer 5 minuten.
  5. Vervolgens voeg je de blikjes kokosmelk toe en breng je het geheel aan de kook. De bloemkool moet nu gaarkoken in de kokosmelk.
  6. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Roer het geheel af en toe eens door.
  7. Giet de mie af en serveer apart van de curry.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • mie (3 nestjes pp)
  • 1 bloemkool
  • 300 gr wortelen
  • 2 sjalotten
  • halve verse ananas of 2 blikjes ananasschijven
  • 2 blikjes kokosmelk
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el kurkuma
  • 2 el kerriepoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de sjalotten fijn en snijd de bloemkool in roosjes. Snijd ook de wortel in schijfjes en de ananas in stukjes. Als je ananas uit blik gebruikt moet je de ananas even afspoelen onder de kraan, omdat het sap/siroop echt mierzoet is. Vervolgens snijd je het in stukjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak hierin de sjalotten en chiliflakes een paar minuten aan. Voeg vervolgens de wortel toe en bak 5 minuten.
  4. Na 5 minuten voeg je de bloemkool, kurkuma en kerriepoeder toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Bak dit weer 5 minuten.
  5. Vervolgens voeg je de blikjes kokosmelk toe en breng je het geheel aan de kook. De bloemkool moet nu gaarkoken in de kokosmelk.
  6. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Roer het geheel af en toe eens door.
  7. Giet de mie af en serveer apart van de curry.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept