Mijn obsessie met baked oats continues. Deze keer een eiwitrijk ontbijtje met blauwe bessen en witte chocolade! Super makkelijk, snel én lekker natuurlijk. De combi van fruit met choco is natuurlijk sowieso een match made in heaven, dus waar wacht je nog op? Deze moet je proberen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + 15 min oven

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • halve banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 el witte chocoladedruppels
  • handje diepvries blauwe bessen
  • 3 el (plantaardige) kwark
  • 1 mini koekje naar keuze (ik nam de mini nizza van Verkade)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met de amandelmelk, vanille essence, het bakpoeder en de banaan. Kan met de blender of met een staafmixer.
  3. Verwarm de diepvries blauwe bessen in een pannetje op middelhoog vuur. Laat een paar minuten verwarmen tot er een soort jamachtige substantie ontstaan. Mix de blauwe bessen nu met de kwark tot een paarse kleur.
  4. Giet 3/4 van het havermoutmengsel in de ovenschaal. Schep nu 1/2 eetlepels van het kwarkmengsel in het midden. Giet de rest van het havermoutmengsel eroverheen. Top af met het koekje in het midden en de chocoladedruppels eromheen.
  5. Schuif het ovenschaaltje voor ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer eventueel met de overgebleven kwark.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • halve banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 el witte chocoladedruppels
  • handje diepvries blauwe bessen
  • 3 el (plantaardige) kwark
  • 1 mini koekje naar keuze (ik nam de mini nizza van Verkade)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met de amandelmelk, vanille essence, het bakpoeder en de banaan. Kan met de blender of met een staafmixer.
  3. Verwarm de diepvries blauwe bessen in een pannetje op middelhoog vuur. Laat een paar minuten verwarmen tot er een soort jamachtige substantie ontstaan. Mix de blauwe bessen nu met de kwark tot een paarse kleur.
  4. Giet 3/4 van het havermoutmengsel in de ovenschaal. Schep nu 1/2 eetlepels van het kwarkmengsel in het midden. Giet de rest van het havermoutmengsel eroverheen. Top af met het koekje in het midden en de chocoladedruppels eromheen.
  5. Schuif het ovenschaaltje voor ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer eventueel met de overgebleven kwark.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept