Bobotie dankt haar bekendheid natuurlijk aan de wereldgerechten van Knorr. Nu moet ik zeggen dat ik altijd groot fan ben geweest van die handige pakken, totdat ik ontdekte hoeveel tjak er eigenlijk in verwerkt zit én hoe gemakkelijk je die wereldgerechten zelf kunt maken. Mijn favoriete wereldgerecht is Bobotie en het is echt MEGA makkelijk om dat na te maken. Spoiler: je hebt alleen kurkuma- en kerriepoeder nodig. Die twee potjes schaf je aan voor een euro, terwijl een wereldgerecht al gauw 3 euro kost. De potjes kun je ook nog eens veeeeel vaker gebruiken, dus tel uit je winst ;). Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak rijst
  • 500 gr gehakt
  • 600 gr sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 appels
  • 1 ui
  • 1 bakje crème fraîche
  • 3 el kerrie
  • 2 el kurkuma
  • 50 gr rozijnen
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Wel de rozijnen in wat lauw water.
  3. Breng een pan water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze ongeveer 10 minuten in het water. Giet vervolgens af en zet apart.
  4. Verwarm in een grote wokpan een scheutje olijfolie. Snipper de ui en doe in de pan. Bak tot hij glazig is geworden. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd ondertussen de courgette, paprika en appel in blokjes. Voeg toe aan het rul gebakken gehakt. Giet ook de sperziebonen af en voeg toe.
  6. Voeg nu de crème fraîche, kerrie en kurkuma toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
  7. Vet een ovenschaal in en stort het gehaktmengsel in de ovenschaal. Laat de Bobotie ongeveer 20 minuten afbakken in de oven.
  8. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik reken altijd ongeveer één koffiekopje rijst per persoon.
  9. Giet de rijst af als hij gaar is en roer de gewelde rozijnen erdoorheen.
  10. Haal de Bobotie uit de oven en serveer samen met de rijst.
  11. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak rijst
  • 500 gr gehakt
  • 600 gr sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 appels
  • 1 ui
  • 1 bakje crème fraîche
  • 3 el kerrie
  • 2 el kurkuma
  • 50 gr rozijnen
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Wel de rozijnen in wat lauw water.
  3. Breng een pan water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze ongeveer 10 minuten in het water. Giet vervolgens af en zet apart.
  4. Verwarm in een grote wokpan een scheutje olijfolie. Snipper de ui en doe in de pan. Bak tot hij glazig is geworden. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd ondertussen de courgette, paprika en appel in blokjes. Voeg toe aan het rul gebakken gehakt. Giet ook de sperziebonen af en voeg toe.
  6. Voeg nu de crème fraîche, kerrie en kurkuma toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
  7. Vet een ovenschaal in en stort het gehaktmengsel in de ovenschaal. Laat de Bobotie ongeveer 20 minuten afbakken in de oven.
  8. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik reken altijd ongeveer één koffiekopje rijst per persoon.
  9. Giet de rijst af als hij gaar is en roer de gewelde rozijnen erdoorheen.
  10. Haal de Bobotie uit de oven en serveer samen met de rijst.
  11. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!

Deel het recept