De twee bekendste snacks op een borrelplank zijn toch wel de bitterbal en het toastje met brie. Wat nou als je beide kan combineren tot de meest fantastische borrelsnack die je ooit hebt geproefd? Ik introduceer daarom de brie-terbal. Het krokantje korstje van de bitterbal met een vulling van gesmolten brie. Het is ontzettend makkelijk om te maken en een echte showstopper als borrelhapje op de borrelplank. Benieuwd hoe je deze lekkere snack maakt? Lees dan gauw verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 12 balletjes):
  • 200 gr brie
  • 100 gr paneermeel
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
  • 600 ml zonnebloemolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de brie in 12 stukken. Kneed en rol met je handen de stukjes brie tot een balletje. Het zullen geen perfecte balletjes worden, als ze maar enigszins rond zijn.
  2. Pak nu drie kommetjes of diepe borden. In het ene bord doe je de bloem, in het andere bord de panko en in het derde bord klop je de twee eieren los.
  3. Voeg wat peper en zout en het uienpoeder toe aan de panko en mix goed.
  4. Pak nu een brieballetje en rol deze door de bloem. Dip vervolgens in het ei en vervolgens in de panko. Zorg dat het balletje goed bedekt is. Haal vervolgens nog een keer door het ei en nog een keer door de panko. Leg apart op een bord en herhaal voor de overige brieballetjes.
  5. Doe de olie in een pan en laat verwarmen tot ongeveer 170 graden. Heb je geen thermometer? Laat dan een kruimeltje panko in de olie vallen. Begint het te sissen en borrelen? Dan is het op de juiste temperatuur.
  6. Frituur de balletjes voor ongeveer 2 minuten totdat ze goudbruin zijn. Werk in delen. Ik deed drie keer vier balletjes. Schep ze eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal totdat je alle balletjes gefrituurd hebt.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 12 balletjes):
  • 200 gr brie
  • 100 gr paneermeel
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
  • 600 ml zonnebloemolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de brie in 12 stukken. Kneed en rol met je handen de stukjes brie tot een balletje. Het zullen geen perfecte balletjes worden, als ze maar enigszins rond zijn.
  2. Pak nu drie kommetjes of diepe borden. In het ene bord doe je de bloem, in het andere bord de panko en in het derde bord klop je de twee eieren los.
  3. Voeg wat peper en zout en het uienpoeder toe aan de panko en mix goed.
  4. Pak nu een brieballetje en rol deze door de bloem. Dip vervolgens in het ei en vervolgens in de panko. Zorg dat het balletje goed bedekt is. Haal vervolgens nog een keer door het ei en nog een keer door de panko. Leg apart op een bord en herhaal voor de overige brieballetjes.
  5. Doe de olie in een pan en laat verwarmen tot ongeveer 170 graden. Heb je geen thermometer? Laat dan een kruimeltje panko in de olie vallen. Begint het te sissen en borrelen? Dan is het op de juiste temperatuur.
  6. Frituur de balletjes voor ongeveer 2 minuten totdat ze goudbruin zijn. Werk in delen. Ik deed drie keer vier balletjes. Schep ze eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal totdat je alle balletjes gefrituurd hebt.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept