Behoefte aan een super snel recept met veel eiwitten en andere goede voedingsstoffen? I got you met deze heerlijke burritobowl met gehakt, bonen en avocado. Hij is super lekker, super voedzaam en super snel. Precies wat jij nodig hebt! Je kunt hem makkelijk vegan maken door vegan gehakt te gebruiken en je kunt zelf nog ingrediënten toevoegen of weglaten om hem precies te maken zoals jij lekker vindt. Ga jij hem proberen?
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 100 gr gehakt
- 75 gr zilvervliesrijst
- 50 gr mais
- 1/2 avocad0
- 1/2 limoen
- 150 gr bonenmix (ik gebruikte die van HAK daar zit al saus doorheen)
- 1 tl sambal
- peper en zout
- olijfolie
- optioneel: verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt rul samen met 1 tl sambal en een flinke snuf peper en zout.
- Laat de mais uitlekken en snijd de avocado in gelijke stukken. Verwarm de bonenmix in de magnetron.
- Schep de rijst op het bord en voeg de mais, bonen en avocado toe. Top af met wat verse peterselie en het sap van de limoen.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Behoefte aan een super snel recept met veel eiwitten en andere goede voedingsstoffen? I got you met deze heerlijke burritobowl met gehakt, bonen en avocado. Hij is super lekker, super voedzaam en super snel. Precies wat jij nodig hebt! Je kunt hem makkelijk vegan maken door vegan gehakt te gebruiken en je kunt zelf nog ingrediënten toevoegen of weglaten om hem precies te maken zoals jij lekker vindt. Ga jij hem proberen?
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 100 gr gehakt
- 75 gr zilvervliesrijst
- 50 gr mais
- 1/2 avocad0
- 1/2 limoen
- 150 gr bonenmix (ik gebruikte die van HAK daar zit al saus doorheen)
- 1 tl sambal
- peper en zout
- olijfolie
- optioneel: verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt rul samen met 1 tl sambal en een flinke snuf peper en zout.
- Laat de mais uitlekken en snijd de avocado in gelijke stukken. Verwarm de bonenmix in de magnetron.
- Schep de rijst op het bord en voeg de mais, bonen en avocado toe. Top af met wat verse peterselie en het sap van de limoen.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] Tijdens mijn reis door Mexico heb ik bijna elke dag wel een burrito op. Zeker op dagen dat we echt even behoefte hadden aan een voedzame lunch of voedzaam diner, gingen we voor een goedgevulde burrito. De truc om hem extra lekker te maken, is om de hem even te toasten in een loeihete pan. Zo wordt hij lekker krokant en kun je nóg meer genieten van deze gezonde burrito. De burrito die ik maakte vulde ik met gele rijst, kipgehakt, wortel, komkommer, paprika, sla en kaas. Ik topte hem af met een heerlijke avocadodressing. Die wil je proberen! Heb jij liever een bowl in plaats van een burrito? Check dan deze burritobowl! […]